Connect with us

America

31 de persoane ucise în două atacuri armate diferite

Published

on

el paso walmart

Weekend negru în SUA, după ce 22 de persoane au fost ucise într-un atac armat la un supermarket Walmart din El Paso, iar câteva ore mai târziu nouă persoane au fost ucise într-un atac similar în Dayton, Ohio.

Patrick Crusius, 21 de ani, un militant anti-migrație, a intrat în jurul orei 10:30 în centrul comercial și a început să tragă la întâmplare. Poliția a estimat că magazinul era plin la acea oră, până la 3000 de persoane fiind prezente pentru a profita de reducerile la produse destinate începerii școlii.

Criminalul a postat anterior un manifest de patru pagini pe 8chan, un forum extremist, în care spune că „Probabil voi muri astăzi”. Este cel de-al treilea atac armat anunțat pe acest site în ultimele cinci luni.

Atacatorul nu a opus rezistență în momentul arestării și în acest moment dă declarații la poliție. Se pare că atacul va fi tratat ca un act de terorism intern.

Atac armat Dayton, Ohio | sursă foto: ABC News

9 morți și 16 răniți în Dayton, Ohio

La câteva ore de la atacul din El Paso, un alt atac armat a avut loc în districtul istoric Oregon, din apropierea centrului orașului Dayton. Este o zonă plină cu baruri, restaurante și săli de spectacole. Se pare că atacul a început la ora 1 AM, în zona arterei East 5th Street.

Atacatorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost ucis de poliție, a folosit o armă cu țeava lungă și purta vestă anti glonț.

Poliția a reușit să ajungă foarte rapid la locul evenimentului, în doar șase minute de la primul apel.

Continue Reading
Advertisement