56 milioane euro, bani europeni, pentru sprijinirea sectorului porcinelor şi al păsărilor

Comisia Europeană a aprobat, vineri, o schemă de ajutoare în valoare de aproximativ 56 milioane euro (278,6 milioane de lei) notificată de România pentru sprijinirea sectorului porcinelor şi al păsărilor, în contextul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2022 şi modificat ulterior la 20 noiembrie 2023 pentru a sprijini măsurile în sectoarele care sunt esenţiale pentru a accelera tranziţia verde şi reducerea dependenţei de combustibilii fosili.

În cadrul schemei, ajutorul va fi acordat sub formă de granturi directe. Măsura va fi deschisă crescătorilor de porcine şi păsări care se confruntă cu riscul pierderii lichidităţii financiare din cauza dificultăţilor de pe piaţa agricolă, provocate de războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Vezi și APIA anunță bani pentru silvomediu și conservarea pădurilor din PNDR

Sprijinul nu va depăşi 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar şi va fi acordat până la data de 30 iunie 2024.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Articolul 56 milioane euro, bani europeni, pentru sprijinirea sectorului porcinelor şi al păsărilor apare prima dată în Agroteca.

Grecia: Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise

Magda Dragu (gds.ro) Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii. Este cod roşu în Grecia. Serviciile de urgență sunt în alertă...