Anglia amenință cu închisoarea directorii firmelor care poluează apa

Marea Britanie își propune să combată poluarea apelor prin sancțiuni mai dure și reglementări mai stricte, inclusiv închisoare pentru directorii companiilor de apă care evacuează ape uzate în râuri și mări.

Joi, guvernul va introduce o nouă legislație care vizează stoparea acestor practici, impunând pedepse mai aspre și acordând autorităților de reglementare noi puteri, potrivit Reuters.

În 2023, deversările de ape uzate au atins un nivel record, provocând indignare publică cu privire la starea râurilor poluate și la companiile private responsabile, cum ar fi Thames Water, cel mai mare furnizor din țară.

Guvernul, ales în iulie, a promis să impună schimbări în industrie, inclusiv prin acordarea autorității de reglementare a dreptului de a bloca bonusurile pentru directorii companiilor de apă.

- Publicitate -Domeniile Ostrov

„Acest proiect de lege reprezintă un pas semnificativ în reforma noastră pentru a repara sistemul de apă deteriorat”, a declarat ministrul mediului, Steve Reed, adăugând că sub noua legislație, directorii companiilor de apă nu vor mai putea profita în timp ce contribuie la poluare.

În trecut, directorii au primit bonusuri, în ciuda creșterii nivelului de poluare. De exemplu, directorul executiv al Thames Water, Chris Weston, a primit un bonus de 195.000 de lire sterline la începutul acestui an.

Directorii companiilor care vând apă populației ar putea merge la închisoare

Ministrul a anunțat că va detalia joi planurile de modernizare a infrastructurii de canalizare, pe care companiile o consideră necesară în contextul creșterii populației și al schimbărilor climatice.

Dezacordurile dintre autoritatea de reglementare a apei Ofwat și furnizori vizează investițiile necesare și cât din acestea ar trebui acoperite prin majorarea facturilor consumatorilor.

Conform noii legislații propuse, Agenția de Mediu va putea formula acuzații penale împotriva directorilor, aplicând amenzi severe și automate pentru infracțiuni.

De asemenea, companiile de apă vor trebui să implementeze monitorizarea independentă a fiecărui punct de evacuare a apei uzate și să publice planuri anuale pentru reducerea poluării.

Potrivit The Guardian, directorii companiilor de apă din Anglia și Țara Galilor ar putea primi până la doi ani de închisoare pentru încălcarea reglementărilor privind deversarea apelor uzate.

În prezent, aceștia riscă doar amenzi, dar au existat doar trei astfel de cazuri de la privatizarea industriei acum trei decenii.

Atac terorist în Germania, la un târg de Crăciun: Un autovehicul a intrat cu viteză în mulțime. Două persoane ucise și circa 70 de...

Ana Maria (www.b1tv.ro) Un incident șocant a avut loc, vineri seara, la un târg de Crăciun din Germania, din orașul...