David Popovici refuză să facă reclamă jocurilor de noroc

Campionul olimpic la înot spune că a primit multe oferte extreme de tentante financiar pentru a face publicitate la industria de gambling, însă le-a refuzat pe toate, fără ezitare.

 

În vârstă de 20 de ani, David Popovci, campion olimpic , mondial și european, a refuzat constant când i s-a cerut să promoveze jocurile de noroc, așa cum fac mulți alți sportivi, dar și cluburi sau federații. El și-a explicat decizia în podcastul lui Cosmin Nedelcu, alias Micutzu și a vorbit despre efectele grave pe termen lung pe care aceste jocuri le au în viața celor care devin dependenți și apoi victime.

Campionul a dezvăluit că inclusiv un membru al familiei lui are probleme cu dependența de jocuri de noroc, de circa un deceniu, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care refuză casele de pariuri:

- Publicitate -Domeniile Ostrov

Da, bineînțeles că mi s-a propus. Mi-a fost propus de multe ori, numai că nu am cum să fac așa ceva. Nu am cum, mai ales pentru că am un membru al familiei care se confruntă nu numai cu dependența de droguri, ci și cu dependența de jocuri de noroc. E ceva ce se întâmplă de aproximativ zece ani și astfel de chestii nocive precum jocurile de noroc fac din viață un coșmar. Așa că nu am cum să fac reclamă, având în vedere că am văzut atât de aproape cum cineva poate fi afectat … Și chiar dacă societatea îi dă la o parte, îi etichetează, îi aruncă undeva, eu cred că acești oameni pot fi ajutați. Mi se pare că acum, în România acum, e foarte greu să găsești un sportiv cunoscut care să nu fi semnat cu vreo casă de pariuri …”, a spus Popovici.

Vrea să facă un centru de reabilitare a dependenților

Marele campion la înot e de părere că sistemul actual din România nu îi poate sprijini pe cei care se luptă cu dependența de droguri sau de jocuri. Din această cauză, spune că la finalul carierei își va folosi o parte din bani pentru a construi un centru de reabilitare:

După ce-mi închei cariera de înotător, vreau să mă ocup şi de un centru de reabilitare. Cunoscând foarte bine care este ajutorul primit în ţară, care este aproape de zero, nu am cum să stau deoparte. Îmi doresc să mă folosesc de banii pe care îi voi strânge până atunci, de prietenii şi partenerii pe care îi voi avea şi care mă pot ajuta să încep construirea unui asemenea centru. Oamenii care sunt dependenţi trebuie reintegraţi în familie şi apoi în societate. În România nu ai asta acum. Îmi doresc să fie un centru real, să aibă medicamentele potrivite şi stafful potrivit. Să aibă competenţele necesare şi intenţia bună”, a completat David Popovici.

Bucuria copiilor de Sfântul Ioan: Tradiții și activități speciale

Pe 7 ianuarie, de sărbătoarea Sfântului Ioan, copiii au ocazia să descopere farmecul tradițiilor românești și să se bucure...