Transalpina, scena unei experiențe off-road spectaculoase cu Dacia Sandriders

Superba șosea din creierii munților Parângului, Transalpina a găzduit astăzi un eveniment off-road spectaculos: echipa Dacia Sandriders, alături de fani, a urcat pe cel mai înalt drum din România.

Echipajele Sandriders au fost la volanul Dacia Duster Adventure, special echipată și adaptată pentru a face față oricăror provocări, pe orice teren. Dincolo de designul distinctiv, modelul este echipat cu suspensii înălțate Koni (+30 mm) pentru o performanță optimizată pe teren accidentat, pneuri BFGoodrich All-Terrain KO2 215/70 R16 100/97R, pentru aderență și tracțiune superioare, jante de tablă de 16”, scut motor din duraluminiu de 6 mm, precum și cu scut diferențial spate din oțel de 2,5 mm. Accesorii funcționale precum barele de pavilion transversale, un roof rack pe care se poate monta un suport de antenă CB și lumini adiționale de tip LED, precum și antena de tip coadă de rechin, completează lista de dotări.

Teren accidentat, viraje strânse, diferențe mari de nivel – toate acestea au fost parte dintr-un traseu memorabil, în care performanțele modelului Dacia Duster Adventure au fost puse la încercare.

Cristina Gutiérrez, Pablo Moreno, Édouard Boulanger, Sébastien Loeb și Fabian Lurquin au parcurs traseul de 12 km alături de fanii Dacia, printre nori. Echipa se pregătește acum pentru etapa din Portugalia în perioada 22 – 28 septembrie.
e.

Ce e cu Dacia Sandriders

Dacia Sandriders este echipa de raliu a producătorului auto Dacia, creată pentru a participa la competiții de rally-raid de nivel mondial, inclusiv prestigiosul Raliu Dakar și Campionatul Mondial de Rally-Raid (W2RC).

Echipa concurează cu un prototip special dezvoltat, numit Dacia Sandrider, omologat în categoria Ultimate T1+. Acesta este un vehicul performant, echipat cu tehnologie avansată și conceput pentru a face față rigorilor extreme ale raliurilor off-road.

Dacia are ambiții mari în motorsport, iar participarea în Raliul Dakar și W2RC reprezintă o platformă importantă pentru a demonstra robustețea, fiabilitatea și spiritul aventurier al mărcii. Evenimentul de pe Transalpina poate fi văzut ca o etapă de pregătire și o modalitate de a interacționa cu fanii înainte de competițiile majore.

Iată câteva aspecte cheie despre Transalpina:

Transalpina (DN67C) este un drum național spectaculos situat în inima Munților Parâng, parte a Carpaților Meridionali. Este recunoscută ca fiind cea mai înaltă șosea din România, atingând altitudinea maximă de 2.145 de metri în Pasul Urdele.

Istorie bogată: Drumul are o istorie îndelungată, fiind menționat încă din timpul romanilor. A fost modernizat și inaugurat în forma sa actuală în 1935, în timpul domniei Regelui Carol al II-lea, motiv pentru care este adesea numit și „Drumul Regelui”. Localnicii o cunosc și sub denumirea de „Poteca Dracului”.