Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut controale în zona de alimentaţie publică a Festivalului „Beach Please”, după ce un consumator a găsit mucegai într-un produs alimentar. În urma verificărilor făcute la patru operatori economici au fost descoperite produse alimentare ţinute la temperaturi mai ridicate decât cele recomandate de producător. De asemenea, au fost date amenzi de 15.000 de lei.
Reprezentanţii ANPC au anunţat, sâmbătă, că au fost făcute verificări la Best Grill Expert SRL din cadrul Festivalului „Beach Please”, după ce un consumator a făcut reclamaţie că un produs alimentar avea mucegai.
Echipele de control au constatat că produse alimentare expuse pentru comercializare aveau temperaturi cuprinse între 28 şi 30 de grade, deşi pe eticheta produselor scria că se păstrează la loc uscat şi răcoros la maximum 25 de grade. De asemenea, unitatea nu avea nici autorizaţie.
Comisarii ANPC au dat o amendă de 50.000 de lei.
De asemenea, a fost verificat şi operatorul economic Luca Activ Games SRL tot din cadrul Festivalului Beach Please. Aici comisarii ANPC au descoperit că sosurie erau păstrate la temperaturi cuprinse între 28-30 de grade deşi producătorul recomanda păstrarea la loc uscat şi răcoros, la temperaturi de maximum 25 de grade. În acest caz reprezentanţii operatorului economic au fost invitaţi la sediul CJPC Constanţa pentru finalizarea procesului-verbal.
La Eurolky Catering SRL – punct de lucru rulotă ambulantă (alimentaţie publică ) de la Beach Please – Costineşti au fost găsite proceduri nesigure la prestarea serviciilor de alimentaţie publică şi dată o amendă de 5.000 de lei.
Reprezentanţii ANPC au mai controlat şi Economat Paper Pack SRL, tot rulotă ambulantă din cadrul Beach Please, iar aici au fost constatate diferenţe la gramaj la un produs fast food. Administratorul a motivat acest lucru echipelor de control prin faptul că angajaţii ar fi schimbat tipul ambalajului. Şi în acest caz a fost dată o amendă de 5.000 de lei.