2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!

Miloșoiu Sofia și Butnărică-Ionescu Dominic -George sunt cei 2 copii, primii din România, care au obținut locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS, desfășurată în Antalia, Turcia, unde au participat peste 170 de copii din 20 de țări.

Astfel România a fost reprezentată cu succes la acest eveniment, deja de tradiție, la nivel internațional în promovarea abacului ca instrument de stimulare și dezvoltare timpurie a capitalului uman intelectual, prin scoala privată de abac EduCriss.

2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!

Olimpiada Mondială de Abac WAMAS este o experiență frumoasă, minunată, mai ales că ne-am întors victorioși cu primul loc, și o bucurie imensă, totodată. La nivel personal am interiorizat această bucurie prin imaginea emoționantă a celor doi copii, pe care i-am pregătit pe îndelete pășind amândoi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului! Sunt mândră de curajul lor, de seriozitatea cu care au muncit și de faptul că România a fost reprezentată cu demnitate și excelență, purtând cu mândrie drapelul României peste hotare”, a povestit trainerul și fondatoarea EduCriss, Cristina Ștefan.

În opinia sa, abacul te învață să rezolvi orice problemă, iar copiii care utilizează acest instrument învață cu rapiditate să gândească logic, să găsească soluții imediate și să fie creativi. În termeni generali vorbim practic de un antrenament de fitness, dar pentru creier.

Vezi și: 73% dintre părinții români consideră lecțiile private de engleză mai eficiente

Dacă orele suplimentare sunt ca un maraton plictisitor, abacul e ca un antrenament de crossfit pentru minte. Îi dezvoltă ambele emisfere cerebrale, îi îmbunătățește memoria și concentrarea și îl face să gândească cu viteza luminii. Și, cel mai tare? E super distractiv și cel mai important copiii învață să gândească rapid și să iubească matematica ”, consideră Cristina Ștefan.

Valoarea cognitivă a abacului, desi mai puțin cunoscută în România, a devenit un lucru cert la nivel internațional și avantajele cursurilor de ABAC și matematică mentală sunt larg cunoscute. Dintre acestea amintim; o minte mai agilă și pregătită pentru performanță, dezvoltarea disciplinei și a perseverenței, sincronizarea emisferelor cerebrale, sincronizarea Mână-Ochi, creșterea vitezei de calcul mental și a încrederii în sine precum și îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare.

Evenimentul a stârnit un val puternic și pozitiv de emoții în rândul unei comunități în continuă expansiune, atât în România, cât și în străinătate.

Cristina Ștefan este licențiată în Psihologie având un master în Psihologia Școlară și Consiliere Educațională, în prezent acumulând o experiență de peste 10 ani de activitate în sfera educației, dezvoltând inteligența copiilor prin metode certificate internațional. Aceasta îmbină cu succes metoda Japoneză cu cea Indiană și promovează abacului în lucrul cu copiii.  

Articolul 2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS! apare prima dată în Pedagoteca.