Afacerile lanțului de magazine Lidl în România au crescut în 2023

Afacerile lanțului de magazine Lidl în România au crescut în 2023. Astfel, cele patru companii cu care retailerul german operează în România, Lidl Discount SRL, ( care operează magazinele Lidl), Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS au încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de peste 22,4 miliarde de lei net, un profit net de aproximativ 1 miliard de lei și investiții de peste 1 miliard de lei.

Afacerile Lidl, liderul pieței comerțului alimentar după rezultatele finaciare aferente 2022, au crescut anul trecut, prin cele patru entități pe care le deține ( Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) cu 21% % față de anul anterior, până la 22,4 miliarde de lei net, potrivit unui comunicat al companiei.

Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2023 a fost însă în scădere, de 4,7% față de 5,3% anul anterior când cifra de afaceri înregistrată de Lidl în România a fost de peste 18,5 miliarde lei, iar profitul net de aproape 1 miliard de lei.

Lidl a încheiat 2023 cu o rețea de 353 de magazine după ce a deschis șapte magazine noi și a relocat o unitate.

„2023 a fost un an în care am continuat să creștem și avem convingerea ca acest lucru s-a datorat faptului ca nu ne-am abătut de la esența modelului nostru de business: produse la cel mai bun raport calitate-preț. Deși au fost creșteri de costuri în întreaga piața și pe întreg lanțul valoric, acest lucru nu s-a reflectat semnificativ în coșul de cumpărături al clientului Lidl. Ne-am asumat parțial aceste creșteri, iar amortizarea acestora a avut loc în marja noastră. Acest lucru se vede în rezultatele noastre financiare – am continuat să fim prima alegere a clienților și am înregistrat o cifra de afaceri mai mare față de anul precedent, dar rata de profitabilitate este în scădere față de anul anterior, de la 5,3% la 4.7%”, a spus Marco Giudici, CEO Lidl România.

În 2023, grupul de firme Lidl a plătit la bugetul de stat peste 2,2 miliarde de lei, o sumă de 2 ori mai mare decât profitul realizat. În același an calendaristic, Lidl România a direcționat către bugetul de stat peste 495 milioane de lei, sumă care reprezintă valoarea contribuțiilor și impozitelor achitate pentru cei peste 12.000 de angajați, dar și peste 70 milioane de lei la fondul de mediu. Mai mult, retailerul a făcut investiții sociale în programe desfășurate cu societatea civilă în valoare de peste 45 milioane de lei.

Vezi și Lidl se pune pe vânzare / Familia regala britanică amintită în discuții

Lidl România a investit peste 45 de milioane de lei, în programe de protejare a mediului, educație, dezvoltarea serviciilor de urgență, în dezvoltarea comunităților și parteneriate strategice prin care retailerul urmărește să contribuie la educație echitabilă și egalitate de șanse pentru copiii din România, dar și la reducerea nivelului de poluare cu plastic din mediul înconjurător.Af

Articolul Afacerile lanțului de magazine Lidl în România au crescut în 2023 apare prima dată în Agroteca.

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...