Arctic a produs 4 milioane de mașini de spălat rufe la fabrica din Ulmi, Dâmbovița

Arctic a produs mașina de spălat rufe cu numărul patru milioane în fabrica din Ulmi, județul Dâmbovița, prima unitate Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa certificate de Forumul Economic Mondial.

Cele două linii de producție ale fabricii au capacitatea de a realiza 407 de modele de mașini de spălat rufe, echipate cu diverse tehnologii, destinate atât pieței interne, cât și celei internaționale.

În prezent, 82% din producția de la Ulmi este destinată exportului. Electrocasnicele ajung la consumatori din 42 de state, inclusiv în țări precum Senegal, Paraguay, Tunisia, Mauritania sau Guineea.

Peste 200 de roboți, care lucrează cot la cot cu oamenii în această fabrică, sunt implicați în producția mașinilor de spălat rufe, ceea ce a dus la o creștere cu 30% a productivității.

- Publicitate -Domeniile Ostrov

CITEȘTE ȘI: Arctic susține primele clase de învățământ dual din județul Dâmbovița

Totodată, consumul de resurse în cadrul procesului de fabricație a electrocasnicelor a înregistrat, de la deschidere, o scădere semnificativă cu 56% a energiei utilizate, cu 60% a consumului de apă și o diminuare de 26% a cantității de deșeuri rezultate din producție.

Unitatea folosește energie provenită din surse regenerabile, 20% fiind produsă cu ajutorul propriului parc fotovoltaic. Mai mult, peste jumătate din energia totală folosită a provenit de la furnizori de energie verde.

În plus, între anii 2019 și 2022, în procesul de fabricație a acestor electrocasnice au fost utilizate peste 400 de tone de plastic reciclat, 60 de tone de fibră industrială și aproape 5 tone de fire de plasă de pescuit.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Arctic a produs 4 milioane de mașini de spălat rufe la fabrica din Ulmi, Dâmbovița a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

INS: Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată a înregistrat o creştere de 17,12%

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o creştere de 17,12%,...