ATAC Hiper Discount se numesc Auchan-urile din Timișoara și Ploiești

Începând cu 6 iunie, magazinele Auchan Discount Calea Șagului din Timișoara și Auchan Discount Ploiești au devenit ATAC Hiper Discount by Auchan, formatul cu prețuri mici al rețelei.

Auchan extinde conceptul de hiperdiscount pe care l-a lansat în aprilie, la Brașov, prin rebrandingul primelor două unități Auchan Discount, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, începând cu 6 iunie, magazinele Auchan Discount Calea Șagului din Timișoara și Auchan Discount Ploiești au devenit ATAC Hiper Discount by Auchan. Cele două au mai trecut printr-un rebranding, în martie 2023, din Auchan în Auchan Discount.

Magazinele ATAC propun prețuri mici la scară generalizată, precum și un sistem de prețuri cu reducere în cascadă, pentru cantități mai mari, datorită optimizărilor de game și reducerii cheltuielilor de operare.

Vezi și Afacerile lanțului de magazine Lidl în România au crescut în 2023

În cele două noi magazine ATAC Hiper Discount sunt comercializate peste 15.000 de produse, atât proaspete (brutărie, legume și fructe), cât și de băcănie, detergenți și produse de curățenie, produse cosmetice și de îngrijire, băuturi alcoolice, răcoritoare și produse nealimentare sezoniere și de primă necesitate, la prețuri foarte avantajoase.

Fiecare dintre cele două noi magazine dispune de o suprafață de peste 7.000 mp și are peste 100 de angajați.

Înainte, Auchan Calea Șagului, un fost magazin Real, avea o suprafaţă netă 7.500 de mp și comercializa peste 50.000 produse alimentare și nealimentare.

Ce înseamnă conceptul de hiper discount

Conceptul de hiper discount presupune magazine cu un sortiment variat format din 60% produse alimentare și 40% nealimentare, atât mărci și produse românești, branduri internaționale consacrate, cât și produse marcă proprie.

Prețurile sunt reduse ca urmare a unor investiții anterioare ce au vizat reducerea consumului de energie electrică, diminuarea spațiilor pentru vitrinele frigorifice, optimizarea proceselor logistice, precum și reducerea costurilor de transport și a investițiilor în decor și publicitate.

ATAC, retailerul aprovizionează și manipulează produsele la palet și bax, utilizând un mobilier adaptat, prezintă game de produse esențiale, reduce consumabilele, ambalajele și spațiile de depozitare și negociază achiziția de cantități mari pentru prețuri mai bune.

„Prin ATAC, facem încă un pas important în misiunea noastră de a proteja puterea de cumpărare a clienților noștri – atât persoane fizice, cât și juridice, oferim prețuri și mai avantajoase, inclusiv prin politici de preț tip „cascadă”, prin care prețul unui produs scade pe măsură ce cantitatea achiziționată crește. Nucleul strategiei comerciale este de a susține cu adevărat puterea de cumpărare, oferind o soluție și mai eficientă de discount, unde toate economiile realizate sunt reinvestite în eforturile de a susține nivelul de preț promis. Volumele mărite vândute ne permit rotații mai bune și prețuri și mai mici, pentru a răspunde cel mai bine la nevoile consumatorilor”, a declarat Ioana Toșa, Director Vânzări Auchan Retail România.

Auchan România are în portofoliu peste 430 de magazine, cuprinzând 30 de hipermarketuri clasice, 3 hipermarketuri Hiper Discount, 7 supermarketuri, magazinul Auchan Go și aproape 400 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care majoritatea în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Articolul  ATAC Hiper Discount se numesc Auchan-urile din Timișoara și Ploiești apare prima dată în Agroteca.

Ministrul israelian de externe spune că Israel e gata să înceapă un război total împotriva Hezbollah și Libanului

Dora Constantinovici (www.b1tv.ro) Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că în curând se va lua o decizie...