Unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. Ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi” este de părere Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.
Producătorii încearcă astfel să obțină o culoare de galben intens specifică puiului crescut în ogradă cu cereale și fără niciun adaos de substanțe chimice sau procesate.
”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.
Ouă colorate pentru a părea de țară
Constantinescu afirmă că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii.
”Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase”, a mai scris Constantinescu.
Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.
Articolul Atenție la carnea de pui: contaminată cu salmonela și vopsită pentru a fi mai atrăgătoare apare prima dată în Agroteca.