Bergodi, încrezător jucătorii lui de la Rapid: „Ar fi un vis să devenim campioni!” (AUDIO)

Antrenorul italian se declară foarte mulțumit de cum arată Rapid în acest început de an, după ce „giuleștenii” au învins CFR Cluj și au ajuns la 4 victorii la rând în SuperLiga.

 

Echipa de lângă Podul Grant se află pe locul al 2-lea, la 9 puncte în spatele FCSB-ului, cu 5 etape până la finalul sezonului regulat.

În direct la Sport Total FM, Bergodi și-a lăudat jucătorii pentru prestația din Gruia, în care Damjan Djokovic a marcat golul victoriei:

Ne-am prezentat bine. Sunt 2-3 săptămâni de când am început să lucrăm mai mult faza defensivă. A fost un meci foarte dificil cu CFR. Am încercat să acoperim bine spațiile și am reușit. Echipa a fost compactă, jocul a fost consistent. Am dat un gol cu puțin noroc, dar cred că victoria a fost meritată. Am mai avut și alte situații bune de a marca. Am și suferit, nu e așa ușor împotriva CFR-ului. Suntem mulțumiți că am obținut o victorie mare”, a spus Cristiano Bergodi.

Mulțumit și de transferurile din această iarnă

Tehnicianul se simte mai liniștit după campania de transferuri răsunătoare reușită de Rapid. Italianul are mare încredere, în special, în calitățile atacanților săi, Albion Rrahmani și Borisav Burmaz:

Înainte nu eram obișnuiți să avem o echipă așa echilibrată. Acum există o îmbunătățire. Avem jucători foarte buni. Am avut probleme mari din cauza accidentărilor, în noiembrie și decembrie. Au fost două luni în care n-a fost ușor. Dar acum suntem într-o revenire bună. Conducerea s-a mișcat foarte bine în această perioadă de transferuri. Burmaz a urmat, într-un fel, același parcurs pe care l-a avut și Rrahmani când a venit. Rrahmani e un jucător foarte bun și, probabil, la un moment dat va pleca din campionatul României. Și Burmaz are o foame de a deveni un jucător important. Are forță, viteză, șut. Și pe bancă avem jucători foarte buni, la care se poate apela în orice moment pentru a schimba un meci.”, a continuat antrenorul Rapidului.

Titlul în Giulești, visul cel mare

Despre lupta la titlu, Cristiano Bergodi vrea să rămână cu picioarele pe pământ și spune că nu se gândește așa departe. Totuși, este convins că trofeul va ajunge în viitorul apropiat în Giulești:

Încet, încet, încercăm să micșorăm această distanță față de FCSB. Încă e mare. Eu zic că va fi cel mai bun Play-Off de până acum. Nici CFR, nici Craiova n-au ieșit din lupta pentru titlu. Nu mă gândesc la titlu, sincer. Realist, trebuie să ne gândim de la meci la meci. Normal că e un vis să devenim campioni. Ar fi super. I-aș dedica titlul tatălui meu. Dar momentan ne gândim doar la meciul următor. Drumul încă e lung. Normal, FCSB are mai multe șanse. Dar eu zic că proiectul de aici este bun, important. Chiar dacă nu vom câștiga în acest an, anul viitor putem fi și mai puternici. Mai devreme sau mai târziu, nu peste mulți ani, Rapid poate câștiga un titlu din nou. Noi, în acest an, ne luptăm pentru primele trei locuri. După aceea, vom vedea ce se întâmplă”, a mai declarat Bergodi.

Interviul integral poate fi ascultat pe site-ul www.sptfm.ro, sau prin aplicația de mai jos:

https://sptfm.ro/audio-cristiano-bergodi-sincer-in-privinta-luptei-la-titlu-ar-fi-un-vis-sa-devenim-campioni/

Ministerul Energiei a lansat două apeluri de proiecte destinate societăților comerciale și regiilor autonome

Ministerul Energiei a lansat, în data de 25 aprilie 2024, două apeluri de proiecte, destinate societăților comerciale și regiilor...