Deliciul dimineții, cafeaua este modul multor persoane de a-și începe ziua, iar cafeaua crème brûlée este perfectă pentru iubitorii de dulciuri sau cafele de specialitate.
Ingrediente
- 550 ml smântână lichidă
- 1 păstaie de vanilie tăiată în jumătate și răzuită sau 2 lingurițe de pastă de boabe de vanilie
- 2 lingurițe pudră espresso
- 100 de grame (½ cană) de zahăr granulat, împărțit în două
- 6 gălbenușuri mari
Topping
- Fructe de pădure proaspete
- 6 linguri de zahăr granulat pentru Crème brûlée
Vezi și Rețetă brioșe cu banană: doar 3 ingrediente, fără făină și fără zahăr
Mod de preparare
Tăiați păstaia de vanilie pe lungime, apoi răzuiți cu vârful unui cuțit boabele de vanilie. Dacă folosiți pastă de boabe de vanilie, săriți peste acest pas.
Într-o cratiță cu fund gros, puneți la foc mediu-mic smântâna lichidă, boabele de vanilie sau pasta, cafeaua solubilă și jumătate din zahăr. Amestecând constant, gătiți până când amestecul ajunge la fierbere.
Apoi luați oala de pe foc și puneți capacul și lăsați-o la infuzat timp de 10 minute.
Sursa: g4food
Articolul Cafea crème brûlée: cafea sau desert? apare prima dată în Casoteca.