Cancelarul Olaf Scholz: Nu vrem să devină un război între Rusia şi NATO

Cancelarul german Olaf Scholz a promis armatei şi poporului german că refuzul său de a desfăşura trupe terestre în Ucraina este o „linie roşie” de neclintit, relatează joi dpa.

„Să fie clar: eu, cancelar al Germaniei, nu voi trimite niciun soldat din armata noastră în Ucraina”, a subliniat Scholz într-un mesaj video difuzat miercuri, potrivit Agerpres.

„Aşa rămâne. Soldaţii noştri se pot baza pe asta. Şi dumneavoastră vă puteţi baza pe asta”, a adăugat el.

NATO nu va deveni parte în război, a mai spus cancelarul german. „Aşa va rămâne”, a asigurat Scholz, precizând că Germania este de acord cu aliaţii săi.

„Nu vrem ca războiul Rusiei împotriva Ucrainei să devină un război între Rusia şi NATO”, a insistat el.

Precizările sale vin după ce luni, după o reuniune cu circa 20 de şefi de state la Paris, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu exclude o desfăşurare de trupe terestre. Scholz a respins imediat acest lucru, marţi.

S-a convenit de asemenea pentru viitor „că nu vor exista trupe terestre, soldaţi pe teritoriul ucrainean trimişi de state europene sau ale NATO”, a precizat el.

Olaf Scholz a afirmat şi la începutul războiului din Ucraina că trimiterea de trupe terestre este exclusă, în opinia sa, aminteşte dpa.

Germania este în schimb al doilea cel mai important furnizor de arme pentru campania de apărare împotriva Rusiei, după SUA.

Ministrul israelian de externe spune că Israel e gata să înceapă un război total împotriva Hezbollah și Libanului

Dora Constantinovici (www.b1tv.ro) Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că în curând se va lua o decizie...