Ce este malocluzia dentară și cum poate fi corectată?

Dantura este foarte importantă pentru fiecare dintre noi, chiar dacă unii nu conștientizează asta. O dantură sănătoasă contribuie la o digestie sănătoasă și la starea noastră de bine. Te-ai gândit vreodată cum ar arăta viața ta dacă ți-ai corecta problemele dentare cu care te confrunți de așa multă vreme? Ai încercat să iei legătura cu un specialist.

Din păcate, problemele dentare pot fi deosebit de complexe. Una dintre aceasta este malocluzia dentară. Ce înseamnă mai exact? Cum și când poate fi corectată? Care este costul unui aparat dentar și care este legătura dintre acesta și malocluzie? Află mai multe detalii din rândurile următoare.

Ce este malocluzia dentară?

Spunem că un pacient suferă de malocluzie dentară atunci când dinții acestuia nu sunt aliniați corect pe arcadă. Mai exact, atunci când dinții nu sunt poziționați în așa fel încât mușcătura să se realizeze corect, atunci când partea superioara nu se aliniază perfect cu partea inferioară. Avem aici 3 situații:

  • Malocluzia de gradu I: Atunci când există înghesuiri sau spații inestetice între dinții, dar maxilarele sunt aliniate corespunzător;
  • Malocluzia de gradul II: Atunci când partea superioară este poziționată mai în față, iar partea inferioară rămâne nedezvoltată. Practic, dinții din partea de sus sunt așezați cu mult peste dinții din partea de jos;
  • Malocluzia de gradul III: Atunci când dinții de jos sunt dezvoltați cu mult peste cei din partea de sus. Este și cea mai complexă problemă de malocluzie.

Cum te afectează malocluzia?

Din păcate, o astfel de problemă nu afectează doar partea estetică, ci își pune amprenta în starea de sănătate a dinților tăi. Iată care sunt cele mai frecvente probleme:

- Publicitate -Domeniile Ostrov
  • Dificultăți de vorbire
  • Apariția cariilor
  • Dificultăți la masticație
  • Probleme digestive

Cum se tratează malocluzia?

Malocluzia se tratează doar în cabinetul medicului specialist, după ce acesta a stabilit cu exactitate gradul de dificultate al cazului. Există diferite scheme de tratament, adaptate în funcție de vârstă și complexitate. În linii mari, medicul poate recomanda:

  • Aparatul dentar: Cea mai cunoscută metodă este purtarea aparatului dentar, care, în funcție de caz, poate fi unul fix sau unul mobil. Medicul îți poate propune să porți un aparat dentar din safir, din ceramică, din metal sau un aparat dentar invizibil. Rolul acestuia este de a pune presiune asupra dinților pentru a-i aduce în poziție corectă;
  • Extracții dentare: Nu sună deloc bine la început, dar sunt cazuri în care, pentru a crea suficient spațiu pe arcadă, medicii impun extracțiile dentare. Sunt cazuri rare, dar fac parte din realitate și este bine să cunoști acest aspect încă din acest moment;
  • Chirurgie: Există și situații în care malocluzia este provocată de anumite probleme complexe, probleme care nu au legătură cu dinții, ci cu oasele maxilare. În astfel de cazuri, se poate impune o intervenție chirurgicală pentru a corecta poziția oaselor.

De menționat este faptul că durata tratamentului variază semnificativ în funcție de complexitate cazului. De altfel, pacientul are responsabilitatea de a acorda prioritate îngrijirii orale. Există anumite reguli pe care trebuie să le respecte – reguli despre care medicul va aminti la fiecare întâlnire.

Așadar, malocluzia este o problemă care îți poate afecta semnificativ viața. Mergi la medic și vezi dacă poți face ceva în acest sens! Malocluzia se poate trata cu ajutorul profesioniștilor, cu răbdare și un plan de tratament bine pus la punct.

Articolul Ce este malocluzia dentară și cum poate fi corectată? a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Romcim va contesta în instanţă amenda primită de la Consiliul Concurenţei

Producătorul de ciment Romcim anunţă că va ataca în instanţă decizia Consiliului Concurenţei de a amenda compania cu 13,3...