Ciolacu este de acord cu stagiul militar voluntar

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre afirmaţiile şefului Statului Major al Armatei, privind legea stagiului militar voluntar, că este corectă abordarea, dar nu trebuia dată cu toporul în contextul unui război de la frontieră, că aoleu, vine războiul peste noi. ”Nu vine niciun război”, a spus şeful Executivului, el precizând că România nu a fost niciodată mai sigură cum este azi.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Mioveni despre legea pregătită de MApN privind serviciul militar voluntar. ”Pe mine ce mă deranjează este contextul. În momentul în care orice ţară trebuie să se pregătească şi pentru ce este mai rău, dar nu trebuie să pui în faţă contextul războiului din Ucraina şi că, vezi Doamne, există un pericol care va veni dinspre Rusia spre România. Nu vine de acolo niciun pericol. Dar, cu adevărat ne trebuie o ţară normală şi atunci trebuie să anticipezi anumite lucruri, cum este acest sistem de voluntariat, plătit, în care oamenii se instruiesc şi învaţă basic-ul în arta apărării”, a spus premierul Ciolacu.

El a arătat că este corectă abordarea, ”dar nu trebuia dată cu toporul în contextul unui război de la frontieră, ca România să înţeleagă din acea ştire că aoleu, vine războiul peste noi. Nu vine niciun război”.

”Eu cred că trebuie să facă acest voluntariat plătit, poate sunt momente în viaţă când vrei să faci acest lucru, să vezi cum este, poate pe urmă urmezi o carieră militară, că e, totuşi, o rampă de selecţie, poate depistează anumite capacităţi umane de care are nevoie armata în aceste instruiri voluntare”, a subliniat şeful Executivului.

Ciolacu a menţionat că este un sistem normal, dar ”nu vândut în contextul unui război, pentru că lumea nu mai înţelege ce se întâmplă”.

”În loc să spunem, domnule, într-o ţară normală aşa se face. De aceea avem recruţi într-o ţară normală, pentru că e sistem voluntar. Pe urmă noi îi abordăm, stăm de vorbă cu ei, le facem oferte. Ieşim şi dăm cu toporul în perete, că aoleu, trebuie să ne pregătim. De ce să ne pregătim? România nu a fost niciodată mai sigură cum este azi”, a afirmat Ciolacu.

Grecia: Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise

Magda Dragu (gds.ro) Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii. Este cod roşu în Grecia. Serviciile de urgență sunt în alertă...