Ciolacu vrea să se implice financiar la restaurarea Statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, în întrevederea cu primarul oraşului Roma, Roberto Gualtieri, disponibilitatea Guvernului român de a contribui financiar la restaurarea Statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian, informează un comunicat de presă transmis de către Guvern.

„Evocând, totodată, încărcătura simbolică pe care o au unele dintre monumentele din centrul Romei, premierul Marcel Ciolacu a exprimat disponibilitatea Guvernului român de a contribui financiar la restaurarea Statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian, monument emblematic care ilustrează legăturile istorice profunde dintre România şi Italia”, se afirmă în comunicatul menţionat.

De asemenea, în cadrul discuţiilor cu primarul Gualtieri, premierul Ciolacu a evidenţiat că „românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate de străini din Italia, sunt cetăţeni europeni, bine integraţi, care îşi doresc păstrarea legăturii spirituale cu ţara de origine”, iar una dintre aşteptările lor este de a avea propria catedrală ortodoxă la Roma.

„În cadrul discuţiilor, premierul a subliniat evoluţia ascendentă a relaţiei româno-italiene din ultimul an, precum şi excelenta integrare a comunităţii româneşti din Italia, facilitată şi de eforturile autorităţilor italiene. În discuţia purtată cu edilul Capitalei italiene, şeful Executivului român i-a transmis acestuia şi câteva dintre aşteptările comunităţii româneşti din Italia, inclusiv aceea de a avea propria catedrală ortodoxă la Roma”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Ciolacu ar pleca odată cu liberalii de la Guvern

Preşedinte al PSD a mai declarat că în cazul în care PNL se va retrage de la guvernare, el îşi va depune mandatul de şef al Guvernului preşedintelui Klaus Iohannis, însă a adăugat că exclude acest scenariu, în baza discuţiilor pe care le-a avut cu liderul liberal, Nicolae Ciucă. Ciolacu nu este dispus să conducă un guvern minoritar.

„Este exclus acest lucru. Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuţie inclusiv cu preşedintele României că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate având un scor electoral de 20% şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, a spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a început miercuri o vizită de lucru de două zile în Republica Italiană, unde va participa la cea de-a treia şedinţă comună a Guvernelor României şi Italiei, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental.

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...