Complex de suine de 5000 de capete în Semlac, județul Arad

România va avea, în curând, un complex zootehnic de suine, de 5.000 de capete, în comuna Semlac, județul Arad. Proiectul va avea 6 corpuri, cu o suprafață totală de 23.000 de metri pătrați.

Primarul comunei Semlac, Letiția Stoian, a declarat că lucrările de construcție a viitorului complex zootehnic au început deja, iar după ce va fi pusă în funcțiune, ferma va avea o capacitate de 5.000 de capete. Potrivit acesteia, deținătorul complexului este o societate din Timișoara.

În oraș, cel mai mare producător în domeniu este Smithfield, care a intrat în România în anul 2004, prin preluarea fostului combinat Comtim din Timișoara și a companiei Agrotorvis. Grupul mai deține Smithfield Ferme, care gestionează producția și creșterea suinelor.

Vezi și Ministerul a ”luat la mână” programele de tomate, usturoi, lână, creșterea suinelor

„La Semlac se construiește cea mai mare fermă de reproducție din Europa. Va avea o capacitate de 5.000 de capete. Lucrările au început în urmă cu două săptămâni și două hale au fost deja ridicate. Antreprenor general este PAB România, ASA Cons fiind societatea care livrează prefabricatele. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu investitorii, când va fi pusă în funcțiune ferma, vor fi cel puțin 25 de locuri de muncă, iar tehnologia folosită va fi una modernă. Investitorul probabil nu se va opri aici”, a declarat primarul, citat de Critic Arad.

Articolul Complex de suine de 5000 de capete în Semlac, județul Arad apare prima dată în Agroteca.

România şi Bulgaria, cel mai scăzut nivel din UE al preţurilor în cazul cheltuielilor de consum

Magda Dragu (gds.ro) Datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că nivelul preţurilor în cazul cheltuielilor de consum...