Decizia aparține Curții de Apel București, care a respins inclusiv contestația organizației Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept față de hotărârea BEC de anulare a alegerilor pentru președinție.
Hotărârea poate fi contestată însă la instanța supremă. Luni, peste o mie de susținători ai lui Călin Georgescu au protestat în fața sediului Curții de Apel, când instanța analiza cererile. Amintim, judecătoarea Cristina Ardeleanu a fost contestată vehement de avocații angajați de Georgescu, dar cererea de recuzare a acesteia a fost respinsă luni seară.
Ptrivit portalului instanțelor, Curtea de Apel București a respins marți cererile lui Georgescu și ale asociației, admițând doar excepțiile pe care le-au invocat SRI, DGPI, reprezentantul Ministerului Public sau Statul Major al Apărării.
Prin urmare, Călin Georgescu și ceilalți contestatori au la dispoziție 5 zile pentru a face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Trebuie spus că Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii, precum Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, SRI, pe Elena Lasconi, pe preşedintele Klaus Iohannis, dar şi Guvernul.
La data de 6 decembrie, Curtea Constituţională a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, STS și Ministerul Afacerilor Interne.
Aceste documente ale serviciilor secrete arată că Georgescu nu a respectat legislaţia electorală referitoare la finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, după ce a raportat la Autoritatea Electorală Permanentă zero cheltuieli. Asta în condiţiile în care SRI şi MAI au indicat faptul că finanţarea campaniei pe rețeaua TikTok a fost făcută de Bogdan Peşchir şi a costat un milion de euro. Totodată, documentele desecretizate de CSAT arată că au avut loc acţiuni ale unui actor cibernetic statal asupra infrastructurilor IT&C suport pentru procesul electoral şi că România este o ţintă pentru acţiuni hibride agresive din direcția Rusiei.