Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a întâlnit cu reprezentanții principalelor cooperative agricole din România pentru a discuta despre accesul la finanțare, facilități fiscale, proiecte de irigații și sprijin pentru zootehnie. Oficialul a subliniat că asocierea fermierilor este „cheia unei agriculturi moderne și competitive” și a promis continuarea măsurilor pentru consolidarea rolului cooperativelor în lanțul agroalimentar.
„Vom continua să fim parteneri în găsirea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea cooperativelor agricole”, a spus Florin Barbu, accentuând importanța dialogului constant între fermieri și autorități.
Creșteri semnificative în producția de carne
Datele publicate de Institutul Național de Statistică confirmă o tendință pozitivă în sectorul zootehnic: producția de carne de ovine și caprine a crescut cu 62,1%, de bovine cu 12,2%, de porcine cu 9,2%, iar cea de pasăre cu 8,7%, comparativ cu anul 2023.
Vezi și La Provincia, brand al Grupului Carmistin, a lansat gama ”Puiul Bio”
Ministrul Agriculturii a pus aceste rezultate pe seama muncii fermierilor și a programelor de sprijin implementate în ultimii ani: „Avem mai multe produse românești pe mesele românilor. Vom continua pe această cale a integrării producției vegetale în zootehnie, pentru a asigura materia primă necesară unităților de procesare în valoare de 2 miliarde de euro, dezvoltate prin Programul Investalim și DR-22”.
Obiectivul: autosuficiență la carne
Florin Barbu a precizat că ministerul pregătește noi programe de sprijin pentru a atinge un obiectiv ambițios: autosuficiența de 100% la carne și produse din carne din producția românească.
Articolul Cooperativele agricole și producția de carne, priorități pentru Ministerul Agriculturii apare prima dată în Agroteca.