Cramele Rotenberg din zona Ceptura s-au vândut

Antreprenorul Mihail Rotenberg a vândut Cramele Rotenberg din zona Ceptura, județul Prahova, unui partener american. Mihail Rotenberg  este cunoscut pentru business-urile din telecom deținute în anii 2000 și contribuția la apariția internetului wireless, a renunțat și la activitatea în care s-a implicat în ultimii mai bine de 15 ani.

Soții Doina și Mihail Rotenberg au vândut integral firma Cramele Rotenberg, cumpărătorul fiind compania americană Mina Wines, scrie Profit.ro

Vezi și Crama Ceptura a cumpărat Vinoteca Gherasim Constantinescu din Buzău

În anul 2007, Rotenberg a decis să se retragă și să-și dedice timpul pasiunii pentru artă (a înființat împreună cu omul de afaceri Eduard Uzunov o galerie de artă) și vin (a cumpărat un teren cu viță de vie și a restaurat Crama Veche din Ceptura de Jos).

Firma Cramele Rotenberg produce vinuri premium artizanale, fără utilaje industriale sau de robotizare, exploatând o plantație mică, de 23 de hectare, în special Merlot.

În 2022, firma avea o cifră de afaceri de 930.000 de lei, la venituri de 1,38 milioane lei și pierderi de 340.000 de lei.

Absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București, în 1976, Rotenberg a fondat și condus mai multe companii telecom, în Israel, țara natală a părinților săi, și în România – AccessNET, un provider de internet vândut omului de afaceri american Craig McCaw, unul dintre pionierii telefoniei mobile.

Articolul Cramele Rotenberg din zona Ceptura s-au vândut apare prima dată în Agroteca.

Grecia: Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise

Magda Dragu (gds.ro) Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii. Este cod roşu în Grecia. Serviciile de urgență sunt în alertă...