Cum să salvați spațiul din casă aducând natura în interior

Aducerea naturii în interiorul casei poate fi o modalitate excelentă de a crea un spațiu mai relaxant și mai vibrant, dar poate fi dificilă în spațiile mici.

Iată câteva sfaturi pentru a economisi spațiu și a integra natura în casă:

Plante verticale:

Utilizați rafturi suspendate, etajere sau jardiniere verticale pentru a expune plante fără a ocupa spațiu pe podea. Alegeți plante curgătoare, precum iederă sau philodendron, pentru a crea un efect de cascadă.

Plante suspendate:

Agățați macrame sau coșuri suspendate cu plante de tavan sau de pervaz. Alegeți plante aeriene, precum Tillandsia, care nu trebuie neapărat să stea pe sol și pot fi suspendate în diverse moduri.

Terarii:

Creați un mini-ecosistem în terarii cu plante suculente, cactuși sau ferigi. Terariile pot fi plasate pe rafturi, birouri sau pervazuri.

 Grădini interioare mici:

Cultivați ierburi aromatice, microverzi sau plante comestibile pe pervaz sau pe un raft însorit. Grădinile interioare mici pot fi o sursă proaspătă de ingrediente pentru gătit.

Elemente naturale:

Adaugă elemente naturale decorative, cum ar fi pietre, lemn, scoici sau ramuri uscate. Folosește materiale naturale pentru textile, covoare sau perne.

Lumina naturală:

Maximizați lumina naturală prin deschiderea draperiilor și a perdelelor. Alegeți plante care prosperă în lumina indirectă a soarelui.

Oglinzi:

Folosiți oglinzi pentru a reflecta lumina naturală și a crea iluzia unui spațiu mai mare. Așezați o oglindă lângă o fereastră lângă care există diverse plante pentru a amplifica efectul naturii.

Minimalism:

Mențineți un spațiu minimalist pentru a evita aglomerarea și a crea o atmosferă relaxantă. Alegeți o paletă de culori neutră și adăugați accente de verde prin plante.

Aducând natura în interior, chiar și în spații mici, poate crea un mediu mai sănătos, mai relaxant și mai estetic. Folosind sfaturile de mai sus, poți integra natura în casa ta și te poți bucura de beneficiile sale.

The post Cum să salvați spațiul din casă aducând natura în interior appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...