Cum să-ți luminezi camera de jocuri

Designul unei case este extrem de variat, conturându-se multe stiluri, preferințe sau tendințe, astfel încât fiecare casă să fie unică în felul său. Indiferent că alegeți sfatul unui specialist, personalizat pentru stilul dumneavoastră, sau că vă inspirați din mai multe reviste de profil și vă puneți propria amprentă asupra rezultatului final, decizia decorării sau redecorării casei va reprezenta o mare parte din succesul reușitei finale.

Evident, trebuie să țineți cont de un stil care se apropie cel mai mult de personalitatea dumneavoastră și de utilitate, pentru că nu toate camerele se vor plia perfect pe anumite idei.

 

Funcționalitatea băii sau a bucătăriei poate fi pusă în valoare de câteva elemente speciale, la fel cum intimitatea dormitoarelor poate fi accentuată de anumite piese de mobilier perfect încadrate în stilul ales, confortabile și comode.

 

Să nu uităm însă de una dintre cele mai importante camere, cea de relaxare sau camera de jocuri. Aici lucrurile sunt diferite, complicate de multe ori, deoarece trebuie să se țină cont de multe aspecte și considerente. Nu putem să ne inspirăm după anumite tipare cum ar fi un Casino Online sau o sală de jocuri la scară mare, pentru că nu ar fi pretabile în cadrul unui apartament obișnuit. Dar putem alege acele elemente esențiale pentru ca respectiva cameră de jocuri să devină cu adevărat un loc de relaxare și de bucurie.

 

Unul dintre elementele de bază în amenajarea oricărei încăperi este, cu siguranță, gradul de iluminare naturală și cea artificială. Drept urmare, în rândurile de mai jos vom analiza opțiunile pe care le puteți lua în calcul pentru a vă lumina camera de jocuri cu stil și funcționalitate.

 

Elementele esențiale care asigură atmosfera perfectă în camera de jocuri

Indiferent că vorbim de un spațiu generos sau de o cameră mai mică, ideile de amenajare și de iluminare a respectivei încăperi trebuie să conlucreze pentru a asigura relaxare, stare de bine și un vibe pozitiv.

 

Unii specialiști în amenajări pun accent pe faptul că o asemenea cameră trebuie să aibă un control al luminii artificiale, deoarece pentru unele jocuri lumina naturală poate fi un factor deranjant. De exemplu, atunci când jucați un joc și în monitor se reflectă razele soarelui, nu este absolut deloc în regulă nici pentru ochi și nici pentru starea de relaxare. Prin urmare, sugestia este de a avea camera dotată cu draperii sau jaluzele care pot filtra sau reduce lumina puternică de afară atunci când doriți acest lucru.

 

Dacă ne referim la lumina artificială potrivită pentru asemenea camere, recomandarea este să alegem o lumină albă, neutră. Tot în tendințe se situează utilizarea led-urilor, fie sub formă de benzi, pentru lumina ambientală, fie sub formă de aplice sau corpuri de iluminat tip led care sunt și mai economice oricum.

 

Evident, zona în care se află computerul de joc, de exemplu, este una dintre zonele care nu trebuie să fie inundate în lumină puternică. De aceea este esențial să vă alegeți cu atenție poziționarea acestuia în cadrul camerei și să gândiți distribuția aplicelor de iluminat sau a eventualelor becuri mai puternice în zonele mai îndepărtate ale camerei.

 

Încă un pont extrem de util pentru camerele care includ și o combină TV cu surround, de exemplu, pentru urmărirea de filme sau pentru jocuri transpuse pe ecranul mai mare al televizorului, este ca între ecran și privitor să nu existe o sursă de lumină care să aibă fluxul dinspre tavan, deranjând astfel foarte mult privirea.

Pe scurt

Decorarea camerei de jocuri va fi cu siguranță o provocare plăcută pentru cei mai mulți dintre noi. Dacă luăm în calcul stilul preferat, dimensiunile camerei și, desigur, toate sugestiile pe care le-am discutat mai sus, rezultatul final ar trebui să fie unul plăcut, confortabil și foarte atrăgător pentru cei care se vor bucura de camera respectivă.

 

Nu uitați să luați în considerare acele surse de iluminare care sunt și economice pe termen lung, dar mai ales mult mai sănătoase pentru ochi.

The post Cum să-ți luminezi camera de jocuri appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...