Decizia revoltătoare a unei judecătoare de la CAB: Revocă condamnarea unui agresor recidivist, acum liber să „vâneze” din nou

Newstrack.ro prezintă cazul revoltător al unei judecătoare de la CAB care decide să ridice condamnarea unui agresor sexual recidivist, aflat acum în libertate, deși reprezintă un real pericol.

Un agresor sexual cu antecedente a fost pus în libertate de Curtea de Apel București, deși instanța de fond îi dăduse o condamnare de patru ani și nouă luni de detenție.

Anterior, individul mai fusese condamnat la alți cinci ani și nouă luni de închisoare tot pentru agresiuni sexuale asupra a cinci femei din București

Decizia total suprinzătoare de a-l pune în libertate pe infractor a fost dată de judecătoarea Cristina Craiu pe data de 16 iunie 2023 în dosarul 26982/4/2022, potrivit aceleiași surse.

Judecătoarea Craiu, împreună cu colega sa de complet, Mihaela Niță, a considerat că infractorul George Vasilescu nu a comis nicio infracțiune atunci când, la data de 15.09.2022, a urmărit-o pe A.P. până la intrarea în lift și sub amenințare i-a ridicat fusta și a pipăit-o într-o tentativă de viol.

Justificarea judecătoarei Cristina Craiu de a-l pune în libertate pe agresorul sexual, ce acum poate ataca orice femeie în Capitală, a fost de-a dreptul halucinantă, relevând o compasiune ciudată a magistratului față de infractor.

„Din probele administrate nu rezulta ca inculpatul a exercitat vreun act de constrângere asupra persoanei vătămate, acesta profitând, în fapt, de împrejurarea că persoana vătămata A.P.( persoană matură) s-a întors cu spatele la el, iar după gestul său ce se impune, de altfel, a fi blamat, a fugit, ca urmare a țipetelor persoanei vatamate, care a procedat imediat la urmărirea inculpatului cu intenția de a-l fotografia”, a motivat judecătoarea Craiu, potrivit sursei citate mai sus.

Deși individul mai făcuse pușcărie pentru că în trecut amenințase alte cinci femei că le înjunghie dacă se împotrivesc agresiunilor lui sexuale ce au avut loc în lifturi sau în scări de bloc, judecătoarea Cristina Craiu a considerat că „simplul gest de a pune mâna pe fundul persoanei vătămate ,fără consimțământul acesteia, persoana vătămată fiind luată prin surprindere, neputând fi caracterizat ca act de agresiune sexuală în sensul legii penale”, potrivit sursei citate mai sus. Citește continuarea articolului pe Newstrack.ro.

 

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...