Deputații au adoptat noul proiect de lege privind jocurile de noroc

Camera Deputaţilor a adoptat marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege privind jocurile de noroc, în urma căruia vor trebui închise păcănelele în peste 90% din localitățile din țară.

„Este un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”, a declarat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis.

El a promis că în perioada următoare vor fi adoptate alte acte normative pcare să vizeze această industrie despre care diverși politicieni spun că distruge „milioane de familii”.

Proiectul a fost aprobat cu 243 de voturi pentru şi patru abţineri.

Ce prevede proiectul de lege

Acest proiect a fost adoptat la opt luni după ce Marcel Ciolacu a spus că va scoate sălile de jocuri de noroc în afara localităților din România.

Principala modificare pentru această industrie este că sălile de jocuri de noroc cu păcănele vor fi scoase în afara localităților care au sub 15.000 de locuitori.

Firmele care nu vor respecta noile reguli vor fi pasibile de amenzi cuprinse între 10.000 lei și 200.000 lei.

Potrivit acestui proiect legislativ, va fi intersiză publicitatea prin transmiterea de mesaje electronice nesolicitate legate de jocurile de noroc, dar şi reclamele afișate în public sau pe site-uri pe care sunt găzduite platforme pe care se desfăşoară jocuri de noroc și care depăşesc dimensiunea de 35 de metri pătrați pe panou/material publicitar.

Proiectul de lege trebuie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României

Considerat extrem de fertil pentru terenurile cultivate, praful saharian face ”prăpăd” când vine vorba de automobile. Meteorologii anunţă că...