Connect with us

București

Eco-vouchere în valoare de 3.000 de euro pentru 3.000 de taximetrişti

Published

on

Taxi

Primăria Capitalei acordă eco-vouchere în valoare de 3.000 de euro pentru 3.000 de taximetrişti, într-o primă etapă, începând din ianuarie 2020. Programul Rabla TAXI, propus de Gabriela Firea, a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu 30 de voturi pentru (PSD-ALDE si PMP) 3 abţineri (PNL şi USR) şi 12 voturi împotrivă (PNL şi USR).

Programul prevede acordarea, într-o primă etapă, începând cu 1 ianuarie 2020, a 3.000 de eco-vouchere în valoare de aproximativ 3.000 de euro, fiecărui transportator autorizat în regim de taxi din Bucureşti care doreşte să înlocuiască actualul autovehicul, poluant, cu unul nou, cu norme de poluare EURO 6, non-diesel, hibride sau electrice.

Programul are ca obiectiv o calitate mai bună a aerului în Bucureşti, prin reducerea poluării generate de acest tip de activitate, şi creşterea calităţii serviciului de transport public în regim taxi.

Detaliile programului vor fi stabilite într-un regulament de aplicare, similar programului de ecovouchere pentru populaţie.