Electrocentrale Borzești a pus în funcțiune primul megawatt din fotovoltaice

Electrocentrale Borzești a pus în funcțiune primul megawatt de energie din surse fotovoltaice, la 15 ani după ce își oprise producția de electricitate.

Proiectul prevede instalarea a circa 75.000 panouri fotovoltaice, cu o producție de 70.000 MWh/anual, cantitate ce ar putea alimenta timp de un an 350.000 de consumatori casnici (cu un consum lunar de 200kWh).

La Borzești, se vor instala etapizat alți 50 MW și în eolian, iar până la sfârșitul anului 2028, în județul Galați, urmează să fie dezvoltate în total capacități de până la 1.000 MW.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia atrage încă 43 milioane euro, fonduri europene REGIO

Renovatio intenționează să finalizeze proiectul fotovoltaic de la Electrocentrale Borzești la  sfârșitul lunii aprilie 2024, acesta urmând să aibă o capacitate instalată de 50 MW.

Fondurile de aproximativ 30 de milioane de euro necesare realizării parcului fotovoltaic de la Borzești au provenit din surse proprii ale Renovatio și din împrumuturi bancare.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Electrocentrale Borzești a pus în funcțiune primul megawatt din fotovoltaice a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...