Connect with us

Sunday Buzz!

Eliza G a câştigat Trofeul Cerbul de Aur 2019

Published

on

Eliza G este marea câştigătoare a celei de-a XIX-a ediţii a Cerbului de Aur şi a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat, în concurs, piesele „Creioane colorate” (Feli) și „Altro che favole”.

„Sunt foarte fericită şi este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în ţara voastră frumoasă şi a fost o mândrie să cânt în limba română”, a declarat artista Eliza G.

Ceilalți laureați sunt:

  • Premiul I – Sara De Blue, din Austria,
  • Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia.
  • Premiul III – Monika Marija, din Lituania.
  • Premiul special al publicului – Florin Răduţă, România.
  • Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti – Alfie Arcuri, din Australia.
  • Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia.

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreaţă), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreață), Erminio Sinni (cântăreț, compozitor) şi preşedintele juriului Vasile Şirli (compozitor, producător muzical).

Invitatul Serii de Gală a fost starul irlandez Ronan Keating, care a electrizat publicul din Piaţa Sfatului. Show-ul a fost deschis de artiştii din celebrul musical „We will rock you”, cu hituri din repertoriul trupei Queen, iar Corina Chiriac a fost protagonista unui moment creat special pentru a marca 40 de ani de la prima emisiune color a Televiziunii Române.

Artista francezo-belgiană Viktor Lazlo a susţinut un micro-recital tulburător, alături de violonista Khalil Chahine, fiica chitaristului Analuna Chahine.

Continue Reading
Advertisement