Femeile din România câștigă în medie cu 4,5% mai puțin decât bărbații, sub media UE

Femeile din România câștigă în medie cu 4,5% mai puțin decât bărbații, cu mult sub media Uniunii Europene de 12,7%. Totuși, indicatorul în sectorul privat este mult mai mare (8,6% în medie), arată datele nPloy.

Totuși, diferența de salariu între femei și bărbați depășește 20% în domenii precum cel financiar și de asigurări (29,7%) și industria prelucrătoare (20,1%).

Rezultatele unui sondaj realizat de nPloy în Bulgaria arată că peste 73% dintre angajați declară că s-au confruntat cu discriminare în timpul procesului de selecție sau la locul de muncă.

Peste 50% dintre angajații respondenți și peste 40% dintre specialiștii HR cunosc situații în care colegi de sexe diferite, dar cu experiență și competențe echivalente, au primit remunerații diferite pentru aceeași poziție.

CITEȘTE ȘI: CEC Bank lansează o ofertă de credit ipotecar pentru salariații din spitale

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Femeile din România câștigă în medie cu 4,5% mai puțin decât bărbații, sub media UE a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Restricții de circulație în perioada 21 – 24.06.2024 din cauza caniculei

CNAIR informează participanții la trafic că în perioada 21-24.06.2024, în intervalul orar 10.00 -20.00, se vor institui restricții de...