Fermierii români vor putea vinde carne de ovine în Algeria

Autoritățile române și cele algeriene au căzut de acord cu privire la certificatele sanitare veterinare necesare exportului de ovine și carne de ovine din România în Algeria, acesta fiind primul pas care trebuia parcurs în vederea demarării exporturilor.

Următorul pas constă în organizarea, prin intermediul canalelor diplomatice, de vizite în România a unor delegații de specialiști și oameni de afaceri interesați de astfel de schimburi comerciale, scrie News.ro.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a primit, vineri, notificarea oficială din partea omologului algerian, Fairouz Bendahmane, prin care instituția este informară despre agrearea certificatelor sanitare veterinare pentru exportul de ovine și carne de ovine, anunță ANSVSA printr-un comunicat.

„Confirmarea vine ca urmare a negocierilor demarate la începutul lunii ianuarie de ANSVSA cu Excelența Sa, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul Republicii Alegeriene Democratice și Populare în România.

Președintele Alexandru Bociu a întreprins toate demersurile pentru accelerarea formalităților necesare și, împreună cu o echipă de experți din cadrul ANSVSA, a soluționat cerințele tehnice ale părții algeriene pentru exportul de ovine și carne de ovine, având în vedere interesul deosebit manifestat de partea algeriană”, se arată în comunicarea oficială.

Vezi și Ajutor de 16,1 milioane euro pentru sectorul bovinelor de carne şi al bubalinelor

Agrearea certificatelor sanitare veterinare necesare operațiunilor de import-export reprezintă primul pas în vederea realizării acestora. ANSVSA precizează că pentru demararea „în cel mai scurt timp a exportului”, oficialii din cele două țări au căzut de acord cu privire la organizarea, prin intermediul canalelor diplomatice, de vizite în România a unor delegații de specialiști și oameni de afaceri algerieni interesați de astfel de schimburi comerciale.

Articolul Fermierii români vor putea vinde carne de ovine în Algeria apare prima dată în Agroteca.

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...