Fildas-Catena preia 4 farmacii din Târgu Mureș și Luduș

Med-Serv Unitet, parte a Grupului Fildas-Catena, preia fondul de comerț aferent unui număr de 4 farmacii din Târgu Mureș și Luduș, aparținând Andofarm și Zen Pharma, tranzacția fiind avizată de Consiliul Concurenței.

Grupul Fildas-Catena este compus din companii care activează în mai multe domenii de activitate, precum: distribuție angro de medicamente, retail farmaceutic, drogherie, comerțul cu aparatură tehnico-medicală.

Activitatea acestuia se desfășoară, însă, preponderent în domeniul farmaceutic.

Catena pe Banii.net

Anca Vlad a înființat prima firmă de marketing din România, în anul 1991, cu o echipă de 7 oameni. Acum la aproape 30 de ani de business, grupul Fildas-Catena, care deține poziția de lider în retailul farma, numără aproape 7.000 de angajați.

“Cea mai mare realizare a grupului pe care îl conduc este formarea unei echipe puternice, profesioniste, dedicată și unită, care cuprinde toate generațiile de după Revoluție și care a făcut posibile rezultatele spectaculoase, de la an la an, ale Grupului Fildas-Catena”, spune Anca Vlad.

Potrivit antreprenoarei, angajații sunt cei care dau valoarea businessului, echipa fiind “motorul a tot ceea ce se întâmplă în companiile din grup”.

“Țintim consolidarea locului 1 în industria farmaceutică românească, o încununare a celor 20 de ani de istorie a Catena, a celor 30 de ani de antreprenoriat și a investițiilor masive făcute în ultimii ani în dezvoltarea grupului”, dezvăluie principala prioritate a acestui an Anca Vlad.

Investițiile, rețeta succesului

Pentru a ajunge la aceste performanțe a fost nevoie de multă muncă și sacrificii, iar una dintre deciziile importante în business, aplicată cu strictețe de Anca Vlad, a fost aceea de a investi majoritar profiturile obținute an de an.

Doar în ultimii 10 ani suma totală investită din profitul realizat a depășit 200 milioane de euro. De exemplu, anul trecut Fildas Trading a avut alocat un buget de circa 50 milioane de lei pentru investiții, atât pentru extinderea capacităților de depozitare, cât și a flotei auto proprii.

În 2019, Fildas a investit în deschiderea a trei depozite regionale, în Craiova, Iași și Satu Mare, compania având 15 depozite la nivel național, din care 2 centrale, o flotă de circa 140 de autoutilitare și 12 camioane de mare tonaj, și un call center modern.

Pentru acest an, compania și-a propus extinderea sau deschiderea de noi capacități de depozitare în Târgu Mureș, Bacău și Constanța. La rândul său, Catena a investit, anul trecut, o sumă de peste 70 milioane de lei în extinderea rețelei sale de farmacii, care a depășit 800 de unități la nivel național.

“Și pentru 2020 vom acorda aceeași importanță investițiilor și dezvoltării grupului Fildas-Catena, suma alocată urmând să fie cel puțin de aceeași valoare precum în anul precedent”, ne-a transmis antreprenoarea.

În ceea ce privește evoluția grupului în acest an, Anca Vlad are toate premisele să se aștepte la o creștere. “Evoluția constantă din ultimii ani a companiilor din grup ne validează estimările noastre în ceea ce privește realizarea unor rezultate financiare superioare celor de anul trecut”, spune Anca Vlad.

Antreprenoarea spune că este pregătită să facă față oricărei provocări atât din punct de vedere financiar, cât și psihologic, în situația în care în acest an economia europeană ar putea să se contracte. “Economia românească este dependentă în parte de ceea ce se întâmplă la nivelul UE, cu siguranță efectele se vor resimți și aici”, spune fondatoarea grupului Fildas-Catena, care mai deține și televiziunea online Senso TV și revistele Farmacia ta, Tonica, Slab sau gras și Galenus.

Muncă, generozitate și răsplată

Activitatea antreprenoarei nu se concentrează doar pe afacerile farmaceutice. Anca Vlad este vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, susținele artele prin Galeria de Arta Contemporană, iar grupul Fildas-Catena are o contribuție majoră în proiecte culturale și acțiuni de responsabilitate socială.

“Cele mai dragi mie sunt cele preocupate de problemele copiilor din familii defavorizate, dintre care vreau să amintesc Salvați Copiii – cu programe în domeniul educațional și dotarea maternităților – și OvidiuRo, cu programul de încurajare a lecturii la vârste mici „Fiecare copil merită o poveste”. De asemenea, vreau să menționez și fundația Light into Europe, care derulează un excelent program de antrenare a câinilor însoțitori pentru persoane cu handicap vizual”, spune Anca Vlad.

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor arhivistice destinate pensionarilor

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pentru fixarea prețurilor de către companiile care furnizează servicii...