Firea vs. Ciolacu în cursa pentru Primăria Bucureștiului

Gabriela Firea a declarat luni, 5 februarie, că ea este în continuare ”candidat la candidatură” din partea PSD pentru Primăria Capitalei, asta după ce în spațiul public au apărut informații pe surse potrivit cărora Marcel Ciolacu ar putea fi susținut de partid pentru această funcție.

Mai exact, Firea susține că nu a fost încă desemnată oficial candidat pentru Primăria Capitalei din partea PSD deoarece ”probabil încă se fac anumite analize”.

”Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare. Va fi foarte greu și vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori. În cazul în care funcția de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează președinția, guvernarea, Senatul, Camera Deputaților nu este nimic rău nici în acest lucru și eu accept, noi ceilalți colegi suntem de acord și sunt convinsă că vor înțelege și cetățenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate și acceptate de către toată lumea”, a spus prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea la B1TV.

Scenariul Marcel Ciolacu – candidat la Primăria Capitalei

Este luată în calcul, în interiorul coaliției de guvernare, ca Marcel Ciolacu să candideze la Primăria Capitalei, iar Nicolae Ciucă să fie candidat comun la alegerile prezidențiale, în contextul discuției despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, în 9 iunie.

Cu toate acestea, Gabriela Firea a declarat informația este una falsa, sau cel puțin așa i s-a transmis, și l-a invitat pe Marcel Ciolacu să iasă public și să spună adevărul cu privire la intențiile sale.

”Cred că după ratările succesive ale echipei social-democrate la Palatul Cotroceni și având în vedere conjunctura politică, precum și rezultatele pe care le-am obținut atât cu primarii noștri, cu președinții de consilii județene, de asemenea, cu miniștrii care conduc entitățile guvernamentale și cu premierul, ar fi acum un moment bun pentru PSD să câștigăm în sfârșit, un câștig necesar pentru țară, președinția României. (…)

Dacă în funcție de alte elemente care nu țin de discuțiile noastre interne, se va lua în cadrul coaliției de guvernământ o altă decizie pentru a susține împreună astfel încât să maximizăm șansele, candidatul PNL urmând ca PSD să continue guvernarea, iarăși este plauzibil și nu spunem nu muncii niciodată. Deci încă sunt analize, discuții. Cu privire la domnul președinte Ciolacu de a candida la Primăria Capitalei, în primul rând, domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informația. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o știre corectă, dar totul este posibil”, a declarat Firea.

Discuții și paradă pe ordinea de zi, la marea întâlnire din Coreea de Nord. Kim l-a primit pe Putin cu covorul roșu

Dora Constantinovici (www.b1tv.ro) Președintele rus Vladimir Putin a avut parte de o primire călduroasă în Coreea de Nord, după...