Deși costurile echipamentelor IT au început să fie amortizate în ultima vreme, încă există o diferență semnificativă de preț între produsele noi și cele refurbished, motiv pentru care utilizarea de calculatoare refurbished a devenit o opțiune din ce în ce mai atractivă. În ciuda părerilor marilor comercianți care susțin că e nevoie de produse noi pentru a obține rezultatele performante dorite, în multe cazuri, optarea pentru dispozitive recondiționate reprezintă o modalitate excelentă pentru a obține rezultate cel puțin la fel de calitative, însă fără a pierde prea mulți bani.
Totuși, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a te încrede în furnizorii de echipamente refurbished. De aceea, în acest articol ți-am pregătit un mic ghid care te poate ajuta în procesul de luare a deciziei.
Inainte de a incepe sa cauti echipamente refurbished, este important sa ințelegi exact ce inseamna acest termen
Echipamentele refurbished sunt cunoscute și sub numele de produse recondiționate. Adesea, echipamentele IT refurbished sunt produse ale unor branduri de renume cu configurații puternice, fiind special create pentru uz profesional.
De unde provin aceste echipamente? În general, produsele refurbished provin de la corporații sau producătorii direcți. Din categoria celor mai populare motive pentru care dispozitivele ajung la stadiul de refurbished fac parte următoarele:
- Dispozitivele IT au fost returnate de către clienții nemulțumiți din motive minore;
- Produsele au fost fabricate în exces sau nu s-au vândut conform așteptărilor producătorilor;
- Dispozitivele au prezentat mici defecte, însă au fost remediate de către un service autorizat.
Este bine să știi că echipamentele refurbished trec printr-un proces riguros de testare și recondiționare, astfel încât rezultatul este unul atât estetic, cât și funcțional.
Opteaza pentru companii recunoscute pentru calitatea si serviciile lor
Acum că am clarificat ideea de echipament refurbished, e timpul să trecem la lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când alegi furnizorul de dispozitive practice pentru nevoile tale.
Reputația companiei contează
Desigur, nivelul de încredere pe care ceilalți clienți l-au oferit unei companii furnizoare de produse refurbished este un detaliu relevant. Prin recenziile disponibile acum în mediul online, reputația pozitivă a companiei de la care vei achiziționa echipamentul este o dovadă de seriozitate și credibilitate. Sfatul nostru: fă un research amănunțit al recenziilor companiei înainte de a face achiziția finală. În comentariile postate de persoanele care au trecut deja de această etapă vei găsi multe detalii care te-ar putea ajuta în luarea deciziei.
Calitatea atestată demonstrează profesionalism
Pe lângă reputația companiei, este important să te asiguri că furnizorul oferă dispozitive care au fost reparate, testate și certificate conform standardelor relevante. Verifică dacă procesele de recondiționare utilizate companie sunt de încredere și încearcă să te informezi cu privire la felul în care sunt testate și reparate dispozitivele, ce piese sunt înlocuite și cum este asigurat transportul produselor. E bine să apelezi și la certificate de garanție pentru a avea o protecție garantată în cazul unor probleme ulterioare.
Varietatea produselor și sprijinul oferit de companie
Un alt aspect la fel de important pentru a verifica siguranța furnizorului ales ține de varietatea de produse disponibile. Fie că ești în căutare de un laptop precision 5520, un server DELL PowerEdge R740XD CTO, sau un monitor 24″ DELL P2419H, o companie profesionistă va avea un stoc variat de echipamente disponibile. De asemenea, printr-un serviciu de relații-clienți potrivit, vei putea afla răspunsul la toate nelămuririle pe care ai putea să le ai în scurt timp.
Inainte de a achizitiona un echipament refurbished, verifica starea fizica si functionala a dispozitivului
Înainte de a finaliza achiziția unui laptop refurbished sau a oricărui alt tip de dispozitiv de care ai nevoie, este important să examinezi atent starea fizică și funcțională a produsului. Sfatul nostru: verifică dacă există zgârieturi sau alte semne de uzură și asigură-te că toate componentele funcționează corect. Află informații despre capacitatea procesorului și asigură-te că sunt în concordanță cu specificațiile prevăzute de manualul dispozitivului. Testează funcționalitatea sistemului de operare și verifică durata de viață a bateriei. Aceste detalii chiar fac diferența!
Mai mult, fii atent la următoarele două aspecte: politica de returnare și garanția oferită de furnizor. Asigură-te că ai opțiunea de a returna sau înlocui dispozitivul în cazul în care nu este conform așteptărilor tale sau în cazul apariției unor probleme în primele săptămâni de utilizare. În acest mod, vei avea o plasă de siguranță pregătită în cazul celui mai rău scenariu.
În concluzie, apelarea la echipamente refurbished poate fi o modalitate utilă și economă pentru a obține produse eficiente și de înaltă calitate. Totuși, este esențial să te asiguri că cercetezi cu grijă furnizorii de astfel de produse. Sperăm că acest ghid te-a ajutat să înțelegi mai bine lucrurile la care trebuie să acorzi o mai mare atenție înainte de a achiziționa produsele de care ai nevoie. Nu uita: reputația și calitatea pusă la dispoziție de companiile furnizoare pot face diferența în ceea ce privește performanța echipamentului pe care îl alegi.
Articolul Ghidul cumpărătorului pentru echipamente refurbished a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business