Grădinile Mirabell: Un paradis verde în inima Salzburgului, Austria

Grădinile Mirabell, renumite pentru frumusețea lor barocă și atmosfera fermecătoare, sunt o oază verde în inima orașului Salzburg, Austria. Întinse pe o suprafață de peste 17 hectare, grădinile oferă o varietate de atracții, de la sculpturi și fântâni spectaculoase la grădini de flori impecabile și labirinturi verzi.

Sursă foto: Wikipedia.org

Istoria bogată:

Grădinile Mirabell au fost create la începutul secolului al XVII-lea de către arhiepiscopul Wolf Dietrich von Raitenau ca un cadou pentru amanta sa, Salome Alt. În anii 1720, grădinile au fost renovate în stil baroc francez de către arhitectul Johann Lukas von Hildebrandt, sub conducerea arhiepiscopului Franz Anton von Harrach.

Atracții principale:

Scările Mirabell: Cunoscute și ca „Scările Îngerilor”, scările sunt flancate de sculpturi impresionante ale îngerilor și oferă o priveliște panoramică asupra grădinilor și a orașului Salzburg.

Grădina de flori: Grădina de flori este o explozie de culori și parfumuri, cu o varietate de flori aranjate în modele intricate.

Fântâna Pegasus: Fântâna centrală a grădinilor, Fântâna Pegasus, este o capodoperă barocă, cu sculpturi elaborate care înfățișează calul înaripat Pegasus.

Labirintul: Labirintul verde, format din tufe de tisa, este o atracție populară pentru copii și adulți deopotrivă.

Palatul Mirabell: Palatul baroc, care găzduiește astăzi primăria orașului Salzburg, este un cadru elegant pentru grădini.

Evenimente și concerte:

Grădinile Mirabell găzduiesc o varietate de evenimente pe tot parcursul anului, de la concerte de muzică clasică la festivaluri de film și piețe de Crăciun.

Un loc perfect pentru relaxare:

Grădinile Mirabell sunt un loc perfect pentru relaxare și pentru a te bucura de frumusețea naturii. Vizitatorii se pot plimba pe aleile umbrite, pot admira sculpturile și fântânile, sau se pot relaxa pe o bancă sub un copac bătrân.

Grădinile Mirabell sunt o destinație turistică populară și o emblemă a orașului Salzburg. Cu frumusețea lor barocă și atmosfera fermecătoare, grădinile oferă o experiență de neuitat pentru vizitatori de toate vârstele.

The post Grădinile Mirabell: Un paradis verde în inima Salzburgului, Austria appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...