Guvernul vrea să acorde facilități micilor lanțuri de magazine locale

Guvernul vrea să acorde facilități micilor lanțuri de magazine locale, este vorba despre magazine de proximitate mai mici de 400 mp. Magazinele ”de la colțul blocului” sunt în mare parte deținute de antreprenori autohtoni. 

”Executivul caută soluții pentru susținerea de produse românești, prin intermediul micilor rețele locale, care se pot aproviziona de pe lanțul scurt al producătorilor locali”, au precizat surse din coaliție.

Vezi și Prețul laptelui scade cu 20% la raftul magazinelor

Premierul Ciolacu, alături de ministrul Economiei, Radu Oprea, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, se vor întâlni, de altfel, cu reprezentanți ai lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuitorilor de bunuri, pentru a analiza măsurile și sursele de finanțare pentru sprijinirea acestora.

PSD și Premierul Ciolacu au susținut frecvent ideea ca achizițiile publice de alimente să respecte lanțul scurt de aprovizionare sau ca în toate licitațiile publice să fie aplicat „Criteriul verde”, un principiu european, care acordă punctaj suplimentar companiilor cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin, față de punctul de destinație al contractantului și care, în acest mod, poate sprijini firmele românești în astfel de proceduri constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Articolul Guvernul vrea să acorde facilități micilor lanțuri de magazine locale apare prima dată în Agroteca.

Statul român nu prelungește licența de concesiune pentru Roșia Montană Gold Corporation

George Lupu (www.b1tv.ro) Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale a anunțat joi că în urma analizării documentației a decis să nu prelungească...