Hidroelectrica preia UCM Reșița, cea mai veche unitate industrială din România

Hidroelectrica a semnat contractul de preluare a UCM Reșița S.A., prin intermediul companiei proprii Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L. Prețul de achiziție a fost de 67.879.000 lei.

Prin finalizarea tranzacției, compania dobândește toate activele, know-how-ul, contractele în derulare, brevetele și licențele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare și îmbunătățire a hidroagregatelor și echipamentelor auxiliare.

Acest portofoliu, unic în această parte a Europei, este consolidat de experiența a aproximativ 450 de salariați, specializați în producția și întreținerea echipamentelor hidroenergetice.

CITEȘTE ȘI: 20 de milioane de euro pentru reintroducerea tramvaiului la Reșița

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Deține și un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

În plus, compania deținută de stat se plasează în topul furnizorilor de energie din țara noastră, cu un portofoliu de aproximativ 600.000 de locuri de consum.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Hidroelectrica preia UCM Reșița, cea mai veche unitate industrială din România a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Statul român nu prelungește licența de concesiune pentru Roșia Montană Gold Corporation

George Lupu (www.b1tv.ro) Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale a anunțat joi că în urma analizării documentației a decis să nu prelungească...