Connect with us

Morning Buzz!

Huawei lansează un nou sistem de operare, HarmonyOS

Published

on

HarmonyOS Huawei

În cadrul Conferinței Dezvoltatorilor Huawei, compania a lansat HarmonyOS – un nou sistem de operare distribuit de tip microkernel-based, creat pentru a oferi o experiență coerentă de utilizare pe multiple dispozitive și în orice scenariu.

Richard Yu, președinte executiv al Huawei Consumer Business Group, a explicat rațiunea ce a stat la baza dezvoltării noului sistem de operare. „Intrăm într-o eră în care oamenii se așteaptă la o experiență inteligentă și holistică pe multiple dispozitive și în orice scenariu. Pentru a sprijini acest lucru, am considerat important să avem un sistem de operare cu capabilități îmbunătățite de funcționare pe platforme multiple. Aveam nevoie de un sistem de operare care suportă orice scenariu, care poate fi folosit pe o gamă largă de dispozitive și platforme și care poate răspunde cererii consumatorilor pentru latență scăzută și securitate puternică.”

„Acestea ne-au fost scopurile cu HarmonyOS,” a continuat Yu. „HarmonyOS e complet diferit de Android și iOS. Este un sistem de operare distribuit, de tip microkernel-based, ce oferă o experiență omogenă în orice scenariu. Are o arhitectură securizată și de încredere și suportă o colaborare unitară pe multiple dispozitive. Vă puteți dezvolta inițial aplicațiile, ca apoi să le distribuiți flexibil pe o gamă de dispozitive diferite.”

În mod tradițional, noile sisteme de operare sunt lansate alături de noi tipuri de dispozitive. Chiar și acum zece ani, Huawei a vizualizat un viitor în care inteligența se va integra unitar în orice aspect al vieților noastre, începând să exploreze modalitățile prin care putea să ofere această experiență – una ce trebuia să transcendă barierele spațiului fizic și să opereze pe dispozitive hardware și platforme diferite..

HarmonyOS este un sistem de operare compact dar cu funcționalități puternice, și va fi folosit inițial pe dispozitive inteligente precum ceasuri inteligente, ecrane inteligente, sisteme încorporate în vehicule și difuzoare inteligente.

Continue Reading
Advertisement