Hunor crede că românii nu sunt prea preocupaţi faţă de soarta politică a lui Iohannis

Kelemen Hunor pune în fața UDMR-iștilor, la Sângeorgiu de Pădure, că cetăţenii nu sunt prea preocupaţi faţă de soarta politică a şefului statului, Klaus Iohannis. Preşedintele UDMR nu spune nimic de românii care nu se consideră români, ci maghiar, dar trăiesc în România. Hunor mai crede că, după ce Iohannis îşi va încheia mandatul său politic și statal, nu ar strica o minimă transparenţă din partea Cotroceniului cu privire la anumite intenţii.

„Nu cred că cetăţenii sunt prea preocupaţi de soarta politică a domnului Iohannis după ce îşi termină mandatul. Eu mă întâlnesc cu foarte mulţi oameni, dar nimeni nu m-a întrebat: ‘oare ce se va întâmpla cu domnul Iohannis după ce îşi termină mandatul?’. Asta nu este o prioritate pentru cetăţeni. Eu, ca om politic, încerc să fiu atent la priorităţile cetăţenilor (…) Dar eu am observat că cetăţenii nu sunt îngrijoraţi deloc, nu intră în fibrilaţie la acest subiect”, a declarat presei Kelemen Hunor, întrebat fiind despre posibilitatea ocupării de către Klaus Iohannis a unor funcţii la vârful Uniunii Europene sau NATO.

Kelemen Hunor consideră că, totuşi, atunci când este vorba despre intenţia de ocupare a unor funcţii extrem de importante, cum este cea de secretar general al NATO, ar fi nevoie măcar de o minimă transparenţă.

Vezi Sinodul Bisericii Ortodoxe Române îl cercetează, azi, pe Teodosie

„Cei care au o putere foarte mare în a lua deciziile au zis că îl susţin pe Mark Rutte, că Mark Rutte e bun sau nu e bun, e o altă discuţie. Dar iarăşi, deocamdată, avem zvonuri. Ştim că ambasadorul de la NATO i-a anunţat pe ceilalţi ambasadori, informal, că România îl va propune pe preşedintele Iohannis, dar cei de la Cotroceni n-au confirmat, n-au infirmat, au zis că ei nu comentează astfel de ştiri. Lipseşte transparenţa în totalitate. Când vrei să se ocupi o funcţie importantă, o minimă transparenţă nu strică, fiindcă până la urmă e vorba despre o funcţie extrem, extrem de importantă”, a subliniat Kelemen Hunor.

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...