Agricultura ecologică oferă un model viabil de dezvoltare durabilă, iar formarea unor generații tinere, bine informate și motivate reprezintă un obiectiv pentru dezvoltarea unui mediu sănătos și o alimentație sigură și de calitate, susține Viorel Morărescu, director în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
Potrivit unui comunicat , Ministerul Agriculturii promovează agricultura ecologică în rândul tinerilor, prin dialog direct cu studenții ASE.
‘MADR continuă demersurile de promovare a agriculturii ecologice și de consolidare a dialogului cu mediul academic. Astăzi, 19 mai 2025, Viorel Morărescu, director al Direcției Politici în Sectorul Vegetal și ambasador al agriculturii ecologice din România, a susținut o prelegere interactivă în fața studenților din anul II ai Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice’, se menționează în comunicat.
Evenimentul a avut ca temă centrală agricultura ecologică în România, abordând importanța acesteia în contextul tranziției către un sistem alimentar durabil, echitabil și prietenos cu mediul, precizează sursa citată.
În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele aspecte cheie privind politicile publice din domeniu, beneficiile pentru operatorii înregistrați în sistemul ecologic, precum și provocările și oportunitățile apărute în contextul noilor cerințe de mediu și al implementării Pactului Verde European.
‘Implicarea tinerilor în sectorul agroalimentar este vitală pentru viitorul agriculturii românești. Agricultura ecologică oferă un model viabil de dezvoltare durabilă, iar formarea unor generații tinere, bine informate și motivate reprezintă un obiectiv pentru dezvoltarea unui mediu sănătos și o alimentație sigură și de calitate’, a declarat Viorel Morărescu.
Cu acest prilej, a fost prezentat și Planul Național de Acțiune pentru Dezvoltarea Producției Ecologice din România, precum și direcțiile strategice privind dezvoltarea de bio-districte – modele de bune practici în agricultură ecologică la nivel local și regional, arată documentul.
Articolul Implicarea tinerilor în sectorul agroalimentar este vitală pentru viitorul agriculturii românești apare prima dată în Agroteca.