Iohannis: Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles III

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis după anunţul conform căruia Regele Charles III are cancer, că îi doreşte însănătoşire completă. ”Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles III şi Familia Regală, precum şi spre poporul Regatului Unit, în aceste momente dificile”, arată el.

”Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles III şi Familia Regală, precum şi spre poporul Regatului Unit, în aceste momente dificile. Îi dorim Majestăţii Sale însănătoşire completă”, a scris, marţi, pe reţeaua X, Klaus Iohannis.

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită, informează BBC.

Luni seara, în jurul orei locale 18.00 (20:00, ora României) Palatul Buckingham a emis un comunicat prin care a anunţat că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer.

Nu se ştie ce tip de cancer are regele, care este în vârstă de 75 de ani, dar Palatul spune că nu este vorba de cancer de prostată. Cu puţin mai mult de o săptămână în urmă, regele a fost internat în spital pentru o operaţie de prostată mărită

Palatul a descris „forma sa de cancer” ca fiind o „problemă separată de îngrijorare”, neavând legătură cu afecţiunea la prostată.

Regele s-a întors la Londra de la proprietatea sa Sandringham, luni dimineaţă, pentru a începe tratamentul ca pacient în ambulatoriu. Palatul transmite că este „pe deplin pozitiv” cu privire la tratamentul pe care îl primeşte

Deocamdată se va retrage de la îndatoririle publice, dar „va continua să se ocupe de treburile de stat şi de actele oficiale ca de obicei”.

Prinţul Harry, fiul cel mic al monarhului, se va întoarce în Marea Britanie după ce a vorbit cu tatăl său despre diagnosticul său.

Grecia: Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise

Magda Dragu (gds.ro) Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii. Este cod roşu în Grecia. Serviciile de urgență sunt în alertă...