Iran acuză Israelul pentru exploziile la gazoductele din sud-vestul şi sudul țării

Iran a acuzat miercuri Israel că este responsabil pentru exploziile care au deteriorat reţeaua de distribuţie a gazelor în mai multe regiuni ale ţării pe 14 februarie, relatează AFP şi Reuters.

Două explozii au vizat gazoducte în sud-vestul şi în sudul Iranului fără a provoca victime, însă au cauzat întreruperi ale livrării gazului în cel puţin trei provincii.

Autorităţile iraniene au denunţat un act de „sabotaj şi terorism”, fără a desemna însă un suspect, iar exploziile nu au fost revendicate.

„Exploziile de-a lungul gazoductelor a fost opera uzurpatorului israelian şi acest complot a fost dejucat”, a anunţat miercuri ministrul petrolului Javad Owji, care s-a adresat presei după o reuniune a consiliului de miniştri.

The New York Times a afirmat pe 16 februarie, pe baza unor surse occidentale şi militare iraniene, că această operaţiune a fost condusă de agenţi israelieni.

Iranul acuză cu regularitate Israelul, inamicul declarat al Republicii Islamice, că desfăşoară operaţiuni de sabotaj împotriva infrastructurii ţării, care au vizat mai ales programul său nuclear şi de rachete.

În decembrie, un grup de hackeri pe care Iranul îl acuză ca are legături cu Israelul a susţinut că a lansat un atac cibernetic care a perturbat funcţionarea a până la 70% din benzinăriile iraniene.

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...