Jumătate dintre români renunță la produsele sustenabile din cauza costului

Peste jumătate dintre români (58%) spun că nu folosesc mai des produse sustenabile din cauza prețului mai mare al produselor, iar 35% nu au încredere în autenticitatea etichetelor eco, arată un studiu MKOR.

Alți factori care îi determină pe români să evite achiziționarea produselor sustenabile sunt neîncrederea în declarațiile de sustenabilitate ale companiilor, lipsa informațiilor despre impactul și originea produselor (24%), urmat de lipsa timpului pentru a căuta alternative sustenabile (21%).

Totuși, 38% dintre români sunt conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului prin alegerile lor de consum. În același timp, 56% sunt indeciși, iar 6% nu sunt interesați de sustenabilitate și etică.

41% dintre consumatori aleg produsele cu beneficii pentru sănătate

41% dintre respondenți sunt interesați de beneficiile pentru sănătate și starea de bine atunci când achiziționează produse și servicii, iar 39% sunt atenți la aspecte legate de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu.

70% dintre respondenți evită risipa de alimente și unii dintre respondenți aleg să cumpere produse care sunt aproape de termenul de expirare, iar 45% dintre consumatorii etici cumpără mai puține haine.

Consumatorul etic din România achiziționează, în medie, trei categorii de produse pentru care caută variante sustenabile: alimente 67%, cosmetice și îngrijire personală 36%, cafea și băuturi 30%.

CITEȘTE ȘI: Decathlon a lansat un program pentru achiziții sustenabile

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Jumătate dintre români renunță la produsele sustenabile din cauza costului a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...