La Tulcea se dorește reducerea numărului de cai sălbatici din Delta Dunării

Medicul veterinar Ştefan Răileanu, de la Asociaţia Veterinarilor de Ecvine din România, critică planul autorităților tulcene care vizează reducerea numărului de cai sălbatici din Deltă.

Acesta reclamă că planul include şi identificarea proprietarilor cailor care păşunează pe raza localităţilor din Delta Dunării.

Pentru oprirea ilegalităților, pe unele din traseele de extragere a cailor din Deltă au fost montate camere de supraveghere.

Vezi și Caii din Delta Dunării trebuie asumați de persoane fizice sau juridice

”Odată cu apariţia camerelor de supraveghere pe traseele de extracţie a cabalinelor din baltă au dispărut majoritatea ţarcurilor de capturare.

Sunt surse care relatează că extracţia nu ar mai fi făcută cu ajutorul oamenilor pricepuţi din teritoriu, ci cu oameni care sunt foşti pensionari ale unor instituţii ale statului, care ştiu cum să gestioneze eventualele ilegalităţi, ba chiar se pricep să ameninţe localnicii care doresc să aibă parte de venit din această resursă. Faptul că această resursă generează deja un aşa interes se datorează şi preţului extraordinar de mare cu care se vinde această carne în Italia şi Franţa, unde calul de Delta Dunării are deja un renume. Foarte interesante sunt aspectele legate de transport care rămân o enigmă în ceea ce priveşte legalitatea.

Există deja o entitate cu sprijin juridic serios care acum se bate pentru viaţa acestei specii în Delta Dunării”, a declarat Ştefan Răileanu pentru ziaruldelta.ro

Medicul veterinar se implică de mai mulți ani în salvarea cailor sălbatici din Deltă. El a adăpostit mai mulți cai care urmau să fie duși la abator.

Ştefan Răileanu este cercetător la Institutul Național de Cercetare Delta Dunării și membru fondator al primului club de echitaţie din Tulcea, Asociaţia Club Sportiv „Real Racing” Tulcea (2008).

Articolul La Tulcea se dorește reducerea numărului de cai sălbatici din Delta Dunării apare prima dată în Agroteca.

Ministrul israelian de externe spune că Israel e gata să înceapă un război total împotriva Hezbollah și Libanului

Dora Constantinovici (www.b1tv.ro) Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că în curând se va lua o decizie...