Ministrul Agriculturii spune că nu are cum să fie nostalgic după regimul comunist – Video

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, explicat că nu-l îl cita admirativ pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu, deși declatațiile sale așa au fost interpretate de către români.

Mai mult, ministrul Barbu, un apropiat al baronului PSD Paul Stănescu, a arătat că ”poate a fost o declaraţie neinspirată a mea” şi a spus că nu are cum să fie nostalgic după regimul comunist, fiindcă avea 10 ani la Revoluţie.

„Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că eu aveam 10 ani atunci. Mai mult de atât, sunt nostalgic după sistemul de irigaţii din România, care este sistemul de irigaţii al românilor şi mi-aş dori foarte mult să investim în continuare în sistemul de irigaţii, să ajungem să irigăm ca în 1989. Sunt nostalgic şi îmi doresc foarte mult ca toate resursele economice ale României să fie exploatate”, a declarat Barbu, la TVR 1.

Ministrul Agriculturii a adăugat că, „a fost o perioadă foarte, foarte încărcată şi poate din oboseală nu am fost aşa inspirat şi am făcut această declaraţie” şi a explicat că a avut o săptămână încărcată.

„Poate că a fost o declaraţie neinspirată a mea. Sigur, săptămâna trecută a fost o săptămână foarte încărcată, am avut discuţii cu mediul asociativ privind noile depuneri de cereri pentru subvenţiile pe anul 2024, am mers şi în terioriu pentru că foarte mulţi fermieri, atât în sistemul de irigaţii, cât şi în zootehnie şi vegetal solicită prezenţa mea să discutăm despre proiectele pe care le vom lansa începând cu luna iulie. A fost o perioadă foarte, foarte încărcată şi poate din oboseală nu am fost aşa inspirat şi am făcut această declaraţie. Dar nu sunt nostalgic nici după regimul comunist, nici după Ceauşescu”, a arătat Barbu.

Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii a citat laudativ din fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

„Președintele nostru, domnul Nicolae Ceauşescu, spunea că stuful este aurul verde al României”, a afirmat Florin Barbu la un post de televiziune. Declarația a aprins spiritele, atât în coaliţie, cât şi în opoziţie.

Deputaţii USR au depus luni, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Florin Barbu, intitulată Odele pentru Ceaușescu nu salvează agricultura românească.

Articolul Ministrul Agriculturii spune că nu are cum să fie nostalgic după regimul comunist – Video apare prima dată în Agroteca.

Atenție la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de...