O grevă a angajaților a cauzat închiderea Turnului Eiffel

Turnul Eiffel din Paris, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, este închis începând de luni din cauza unei greve a angajaților care acuză primăria că practică un plan de afaceri imposibil de realizat.

Sindicatele angajaților au organizat o grevă şi la sfârșitul lunii decembrie și denunţă un model economic „mult prea ambiţios şi imposibil de menţinut”, în condiţiile „unor bugete de lucrări subevaluate”, însoţite de „o supra-evaluare a veniturilor”.

Sindicaliștii spun că modelul de afaceri impus de primpărie „a devenit imposibil de menţinut după perioada Covid, care a diminuat cu 120 de milioane de euro veniturile generate din vânzările de bilete”.

Turnul Eiffel se degradează

Totodată, sindicatele spun că monumental se află într-o stare precară, în ciuda lucrărilor de restaurare care sunt în curs, şi vorbesc de numeroasele puncte de coroziune care sunt vizibile şi care constituie simptome ale unei stădi de degradare îngrijorătoare.

Construit în 1887, Turnul Eiffel atrage aproximativ 20.000 de persoane pe zi. În fiecare an, aproximativ şapte milioane de persoane vizitează turnul Eiffel şi peste 20 de milioane vin să vadă turnul fără a urca însă în el.

Cu o înălţime de 330 metri, Turnul Eiffel a fost conceput de inginerul Gustave Eiffel. După 1889, Turnul Eiffel a devenit un monument emblematic al Parisului şi până în 1930 a fost cea mai înaltă construcţie din lume.

Atac rusesc cu drone asupra Liov, regiune aflată la granița cu Polonia. O persoană rănită și mai multe clădiri avariate

Vladimir Ionescu (www.b1tv.ro) Un atac rusesc cu dronă asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei, care se află la granița...