Connect with us

Sport

Olandezii au dominat prima etapă din Turul Ciclist al României 2019

Published

on

ivar slick

Triplă olandeză după prima etapă a Turului României. Sportivii de la Monkey Town au făcut o cursă perfectă pe traseul de 168 km Cluj-Napoca – Sighişoara. Ivar Slik şi Alex Molenaar au trecut primii linia de sosire, în vreme ce Eduard Grosu s-a clasat al treilea.

După prima etapă din Mica Buclă, olandezii deţin trei din cele cinci tricouri distinctive: liderul clasamentului general, King of the mountain şi cel mai bun ciclist U23. Ivar Slik speră să păstreze tricoul galben şi după etapa a doua.

„E mereu plăcut să primeşti săruturi de la fete. A fost o super zi pentru noi, e incredibil. Nu ne aşteptam la un asemenea rezultat. Tactica a fost să atacăm încă de la începutul cursei. Să avem primele două locuri e uimitor. Voi încerca să păstrez tricoul galben până sâmbătă şi apoi sper ca unul dintre colegii mei să îl preia”, a spus Ivar Slik, ciclist Monkey Town.

100 de ciclişti au luat startul în prima etapă

Doi dintre sportivii înscrişi în competiţie nu s-au prezentat la start şi alţi şapte au abandonat pe parcurs. Echipa României a pierdut doi ciclişti – Ionuţ Andrei-Andrei şi Marius-Cristian Petrache.

În acest moment, tricourile distinctive sunt purtate de următorii ciclişti:

  • Tricoul Galben Sponsor Danone Romania – Ivar Slik (Monkey Town – A Block CT);
  • Tricoul Roşu Sponsor CoccolinoRomania – Jonathan Milan (Cycling Team Friuli);
  • Tricoul Verde Sponsor Gatorade Romania – Adriaan Janssen (Monkey Town – A Block CT);
  • Tricoul Alb Sponsor Persil România – Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT);
  • Tricoul Albastru Sponsor Auchan – Eduard-Michael Grosu (Echipa naţională a României).

Rodolfo Torres, ciclistul artist din Turul României

Turul Ciclist al României are la start, în acest an, şi un artist. Columbianul Rodolfo Torres, de la echipa continentală Illuminate (SUA), pictează şi scrie poezii în timpul liber. Ciclistul care a participat în Giro d’Italia, în 2014, şi în La Vuelta, în 2015, este îndrăgostit de România.

„Scriu şi poezii, dar hobby-ul meu preferat este pictura. încerc să pictez artă abstractă. Nu sunt profesionist, dar evoluez de la an la an. Nu doar îmi place România, iubesc România! Iubesc arhitectura de aici, iubesc Sibiul. Când voi ajunge acasă voi avea multe amintiri din România şi le voi folosi în picturile mele”, a declarat Rodolfo Torres, ciclist Team Illuminate.

Continue Reading
Advertisement