OMV Petrom are în 2024 8 miliarde de lei pentru investiţii

OMV Petrom are în 2024 8 miliarde de lei pentru investiţii, din care 1,5 miliarde de lei pentru tranzacţii de achiziţii, a anunţat, luni, directorul financiar al OMV Petrom, Alina Popa, în cadrul unui eveniment de specialitate.

„Nu am comunicat cu exactitate valoarea tranzacţiilor din motive de confidenţialitate (din 2023 – n.r.), însă ce am comunicat este pentru anul 2024. OMV Petrom o să intre în cea mai intensă perioadă de investiţii din istoria companiei. Şi practic avem o valoare totală planificată a investiţiilor OMV Petrom de 8 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde de lei este o sumă estimată pentru tranzacţiile de achiziţii, atât pentru finalizarea acestor tranzacţii menţionate, cât şi pentru alte oportunităţi pe care le vom identifica anul acesta”, a spus Alina Popa, la videoconferinţa Deloitte „Cum a evoluat piaţa de fuziuni şi achiziţii în 2023 şi ce urmează în 2024? Ce presupune pregătirea pentru o tranzacţie?”.

Întrebată care sunt domeniile spre care îşi îndreaptă atenţia compania, ea a menţionat: energia regenerabilă, atât proiecte eoliene cât şi fotovoltaice, biocombustibili, soluţii alternative pentru mobilitate – reţele de încărcare electrice, captare – stocare de dioxid de carbon şi hidrogen.

„Strategia de achiziţii de M&A este parte din strategia OMV Petrom, o strategie de transformare către un viitor cu emisii reduse de carbon în care noi ţintim poziţia de leader în tranziţia energetică din Europa de Sud Est şi în care ne-am asumat nişte obiective foarte clare când vine vorba de reducerea de emisii de carbon. Am anunţat un buget de 11 miliarde (de euro – n.r.), 35% din investiţiile noastre, practic 3,7 miliarde de euro sunt destinate activităţilor cu emisii de carbon reduse sau fără emisii de carbon, fiind atât proiecte de achiziţii cât şi proiecte de creştere organică dezvoltate intern de OMV Petrom”, a spus Alina Popa.

Vezi și OMV Petrom anunţă că forajul în proiectul Neptun Deep este planificat să înceapă în 2025

OMV Petrom va investi 11 miliarde de euro până în 2030 pentru reducerea emisiilor de carbon, acesta fiind cel mai mare plan de investiţii private în sectorul energetic din România, potrivit Strategiei 2030 a companiei „Transformare pentru un viitor cu emisii reduse de carbon”, publicată anul trecut pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Fine dining-ul din România, printre cele mai accesibile din Europa. Media unui meniu de degustare e sub 100 EUR

Sabina Nisioi (bookingham.ro) În prezent, tot mai mulți antreprenori din HoReCa se orientează spre localurile de fine dining, care...