Connect with us

Evening Buzz!

ORBAN | Fotografia care a trimis în derizoriu Guvernul Orban

Published

on

orban fumeaza cabinet

Vineri seară, o fotografie în care Ludovic Orban și mai muți membri ai cabinetului său apar fumând în birou a fost distribuită pe Facebook.

Fotografia dintr-un birou în care se fumează şi se bea whisky şi bere, a făcut deliciul internetului devenind în scurt timp virală.

UPDATE | ORA 22:00 | Poliția a amendat toate persoanele din fotografie

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, sâmbătă, amenzi pentru cei patru membrii ai Cabinetului Orban care nu au respectat regulile privind purtarea măștii și fumatul în spații închise.

Astfel, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că nu purta mască și fuma în birou, miniștrii Economiei și Transporturilor, Virgil Popescu și Lucian Bode au fost sancționați cu câte 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii, iar vicepremierul Raluca Turcan trebuie să plătească 1.000 de lei pentru purtarea măștii în mod necorespunzător.

Orban a plătit două amenzi, dar nu se știe cine le-a aplicat

Guvernul a anunțat că Orban „a achitat astăzi, 30 mai 2020, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise”.

Nu se specifică ce instituție a aplicat această amendă, legea în baza căreia s-a aplicat amenda și ce număr de proces verbal a introdus Orban în platformă, lucru care a dus la numeroase speculații privind seriozitatea acestui comunicat.

Justificare penibilă a lui Orban

Pentru Mediafax, Ludovic Orban s-a justificat jenant: „Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora”.

Este ultima lovitură din șirul nesfârșit de gafe ale Guvernului Orban în perioada crizei declanșate de pandemia de coronavirus, mai ales în contextul în care se așteaptă ca populația să respecte regulile impuse de Guvern privind distanțarea socială.

Până sâmbătă seara, Klaus Iohannis nu a avut nicio reacție legată de comportamentul insultător al guvernului propus de el.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *