16.3 C
București
marți, 2 iunie, 2020

Pasaj pietonal suprateran şi bază sportivă modernă la Politehnică

Primăria Capitalei și Universitatea Politehnică din Bucureşti s-au asociat în scopul realizării unui pasaj pietonal suprateran pe Splaiul Independenţei pentru legătură între Campusul U.P.B. şi Complex cămine Regie şi a bazei sportive – Noul Local.

Pasajul suprateran reprezintă o măsură de siguranţă pentru pietoni şi care va traversa râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei.

„În prezent, studenţii Universităţii Politehnica Bucureşti nu beneficiază de spaţii adecvate pentru desfăşurarea orelor de sport, şi de aceea ne propunem să construim, pe terenul situat în Splaiul Independenţei 313, o bază sportivă la standardele unui învăţământ universitar actual”, a spus Gabriela Firea, primarul general.

Bază sportivă va avea toate dotările necesare: un teren de sport, o pistă de alergare, două terenuri de sport multifuncţionale, care vor permite practicarea exerciţiilor şi activităţilor sportive în aer liber, vestiare, magazine, tribune cu aprox. 100 de locuri, sistem de iluminare pe timpul nopţii etc.

Finanţarea proiectelor va fi asigurată de Primăria Capitalei, Universitatea Politehnică urmând a suporta cheltuielile pentru racordurile la utilităţi.

- Publicitate -

ULTIMELE