Peste 6 milioane de aplicări la anunțurile de angajare publicate pe OLX în 2023

Pe parcursul anului 2023 au fost publicate peste 570.000 de anunțuri de locuri de muncă de către angajatori, în secțiunea OLX Locuri de Muncă, în scădere cu 12% față de anul 2022.

Categoria cu cele mai multe locuri de muncă disponibile în 2023 este reprezentată de sectorul Lucrători producție – depozit – logistică, ce a însumat aproximativ 164.000 de locuri de muncă publicate de către companii.

Pe locul doi în topul categoriilor cu cele mai multe anunțuri de angajare publicate pe OLX, se află sectorul Șoferi – Servicii Auto – Curierat cu aproximativ 93.000 de anunțuri.

Categoria Personal Hotelier – Restaurant a înregistrat aproape 82.000 de anunțuri de angajare, clasându-se pe locul trei în topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă.

Domeniile cu cele mai multe aplicări

Cea mai populară categorie este de departe în sectorul Șoferi – Servicii Auto – Curierat, ce conduce topul aplicărilor cu peste 1.4 milioane de candidați ce au ales să aplice la un loc de muncă din acest domeniu.

Pe baza creșterii cererii de comenzi și a sectoarelor în continuă expasiune, domeniile Horeca, Producție și logistică,  Construcții și Retail au atras sute de mii de candidați ce au răspuns anunțurilor de angajare din cadrul platformei.  

De altfel, primele 5 domenii în topul popularității au înregistrat peste 4 milioane de aplicări din partea candidaților, reprezentând 66% din totalul celor peste 6 milioane de aplicări din 2023.

Cele mai active județe au fost: Caraș – Severin, Mehedinți, Vaslui, Gorj, Botoșani, Brăila, Neamț și Vrancea, angajatorii primind între 15 și 25 de CV-uri per anunț de angajare.

CITEȘTE ȘI: ANOFM a plătit șomaj tehnic pentru 404.904 angajaţi din Bucureşti

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Articolul Peste 6 milioane de aplicări la anunțurile de angajare publicate pe OLX în 2023 a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Discuții și paradă pe ordinea de zi, la marea întâlnire din Coreea de Nord. Kim l-a primit pe Putin cu covorul roșu

Dora Constantinovici (www.b1tv.ro) Președintele rus Vladimir Putin a avut parte de o primire călduroasă în Coreea de Nord, după...